Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

8 maj 2012

ALMA Tandläkarsystem nu CE-märkt

ALMA Tandläkarsystem är nu CE-märkt enligt det gemensamma EU direktivet för medicintekniska produkter.

För att få sälja en medicinteknisk produkt, krävs att denna är CE-märkt enligt de gemensamma EU direktiven och uppfyller kraven i lagen (1993:584) samt Läkemedelsverkets föreskrift LVFS 2003:11, för medicintekniska produkter.

Bland de senaste förändringarna i LVFS 2003:11 finns en som berör programvaror. Definitionen av medicintekniska produkter har blivit tydligare genom att programvara nämns bland de övriga exemplen på produkttyper som omfattas.

Elektroniska patientjournalsystem klassificeras som medicintekniska produkter. Bra och säkra medicintekniska produkter har en direkt avgörande betydelse för diagnostik och behandling.


– Vi är glada för att vi nu har fullgjort vad som förväntats av oss som leverantör av medicintekniska produkter och ser med tillförsikt fram mot nästa steg i vår expansiva och kundorienterade utveckling av ALMA TLS, säger Marcus Johansson VD på ALMASOFT AB

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev