Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

9 december 2009

Ändringar i tandvårdsstödet

Från och med årsskiftet ändrar TLV i föreskrifterna för subvention av tandvård. Bland annat kommer en närmare förklaring av definitionen ”slutförd åtgärd”.

Åtgärderna vid alla typer av protetiska konstruktioner definieras från och med den 1 januari 2010 som slutförda den gång patienten får konstruktionen i munnen med sig hem. Det är också då som rapportering ska ske till Försäkringskassan.

Det är ett definierat tillfälle oavsett cementsort, fastsättningsteknik eller förslutningsmaterial. Ersättning lämnas inte om rapportering sker senare än 14 dagar efter detta tillfälle.

Det kommer att finnas ett undantag från den nya regeln. Det kan finnas särskilda skäl när slutförd åtgärd vid protetiska konstruktioner är en annan tidpunkt än vid första utlämnandet. Exempel på detta finns beskrivet i de allmänna råden.

En beskrivning av samtliga ändringar i föreskrifterna som gäller från och med den 1 januari 2010 finns att ladda ner här.

Den slutgiltiga ändringsföreskriften (TLVFS 2009:6) kommer att publiceras på TLV:s hemsida i mitten av december.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev