Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

14 maj 2014

Anitra Steen och Stefan Renvert nya styrelsemedlemmar i Oral Care

Företagsnytt: Anitra Steen, tidigare VD för Systembolaget och f.d. statssekreterare på Regeringskansliet, Generaldirektör för Verket för Högskoleservice och Riksskatteverket, samt Stefan Renvert, Professor i Oral Samhällsvetenskap, Övertandläkare och Specialist i tandlossningssjukdomar, har blivit invalda i Oral Cares styrelse. 

Anitra Steen är bland annat Styrelseordförande i Svenska Spel, Afa försäkring, Ingenjörsvetenskapsakademin och SNS förtroenderåd.

-Att värna om de som är utsatta har alltid varit viktigt för mig. När man blir äldre är det vanligt att tandhälsan försämras. Jag vill vara med och förmedla Oral Cares koncept med tandvård i hemmiljö, som bidrar till att förbättra livskvaliteten för många sköra äldre, säger Anitra Steen.

Stefan Renvert är Professor i Oral Hälsovetenskap vid Högskolan Kristianstad, generalsekreterare för European Federation of Periodontology, Honorary Professor School of Dental Sciences, Trinity College, Dublin, Ireland, Affiliated Professor vid Blekinge Institute of Technology. Stefan leder flera forskningsprojekt med äldres tandhälsa i fokus, därutöver är Stefan ämnesansvarig för Högskolan i Kristianstads tandhygienistutbildning.

– Att öka tillgängligheten till tandvård och att säkerställa den orala hälsan för de äldre har alltid varit grundläggande för mig. Oral Care fyller en samhällsviktig funktion genom att erbjuda nödvändig tandvård i hemmiljö till äldre och funktionshindrade, säger Stefan Renvert.

– Vi är mycket glada över att Anitra Steen med sin gedigna erfarenhet från offentlig förvaltning och intresse för folkhälsa samt att Professor Stefan Renvert med sin breda erfarenhet inom forskning och odontologi blir en del av Oral Cares styrelse, säger Niclas Palmstierna, VD i Oral Care

Källa: Oralcare

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev