Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Anna-Karin Wagner, chef för hälsofrämjande utveckling på Ftv Skåne, blir ordförande för nationellt programområde tandvård

Från och med årsskiftet tar Anna-Karin Wagner över uppdraget som ordförande för det nationella programområdet tandvård.


Anna-Karin Wagner, chef för hälsofrämjande utveckling

Anna-Karin Wagner är chef för hälsofrämjande utveckling på Folktandvården Skåne. Första januari tillträder hon också i rollen som ordförande för nationellt programområde tandvård.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Tandvårdssverige arbeta för tandvårdens fortsatta utveckling och att stärka samarbetet med övriga hälso- och sjukvården, säger Anna-Karin.

Målet för det nationella programområdet är att utveckla, sprida och använda bästa möjliga kunskap i varje patientmöte för att bidra till en god och jämlik vård. Som ordförande kommer Anna-Karin spela en viktig roll i att samordna arbetet. Hon fortsätter också i rollen som chef för hälsofrämjande utveckling på Folktandvården Skåne.

Nationellt programområde för kunskapsstyrning

I Sverige finns ett nationellt program för kunskapsstyrning. Modellen består av 26 nationella programområden (NPO) inom hälso- och sjukvård, varav NPO tandvård är ett. Ett NPO består av experter med bred kompetens och representanter från samtliga sjukvårdsregioner. Kunskapsstyrningssystemet handlar om att utveckla, sprida och använda bästa möjliga kunskap i varje patientmöte för att bidra till en god och jämlik vård.

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Vi är summan av ytterst professionella medarbetare som varje dag – tillsammans – jobbar för att alla skåningar ska vara stolta över sina tänder. Vi erbjuder komplett och modern tandvård, baserad på gedigen erfarenhet, kunskap och forskning.

Folktandvården Skåne är ett bolag, helägt av Region Skåne med cirka 1 400 anställda. Vi finns på 44 orter runtom i Skåne och består av 68 kliniker för allmäntandvård, specialisttandvård och sjukhustandvård.

Källa: Ftv Skåne

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev