Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

11 februari 2014

Ännu en munsköljprodukt påväg till marknaden

Produktnyhet: Bioteknikföretaget Enzymatica offentliggör en lanseringsplan för ett nytt munskölj baserad på företagets enzymteknologi. Produkten PeriZyme® Munskölj är en andra generationens produkt mot tandköttsinflammation (gingivit) och är en vidareutveckling av företagets tuggummi PeriZyme. Enzymatica planerar att lansera PeriZyme Munskölj på den svenska marknaden under andra halvåret 2014.

”Utvecklingen av en förbättrad produkt mot tandköttsinflammation har pågått en tid och vi är stolta över att nu kunna presentera en lanseringsplan för produkten. PeriZyme är under registrering hos Läkemedelsverket och vi bedömer att en registrering är nära förestående. Vår strategiska satsning på att bygga en attraktiv produktportfölj baserat på egen forskning och utveckling börjar nu ge utdelning” säger Michael Edelborg Christensen, VD på Enzymatica.

Den svenska marknaden för munsköljprodukter beräknas uppgå till drygt 300 Mkr , varav apoteken står för cirka två tredjedelar och dagligvaruhandeln för en tredjedel. Enzymaticas fokus är apoteks- och tandvårdsmarknaden.

Hos Läkemedelsverket kommer produkten att registreras som en medicinteknisk produkt i klass I, vilket ger tillträde till hela den europeiska marknaden. Lanseringen utanför Sverige kommer att ske successivt, i takt med att den egna organisationen expanderar och avtal med distributörspartners tecknas.

Källa: Pressmedelande Enzymatica

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev