Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aqua Dental erbjuder professionell tandvård i behagliga miljöer

Våren 2023 slog Aqua Dental upp portarna till kliniken i Mölndal Galleria. Kliniken är designad efter ett nytt klinikkoncept vars syfte är ge patienten en avslappnad och trygg upplevelse i kombination med professionell tandvård.  

Ett av tandvårdskedjan Aqua Dentals mål och ambitioner är att göra tandvården mer tillgänglig. Man arbetar aktivt med detta på flera plan och deras arbete mot tillgänglighet tar form genom bland annat centralt belägna kliniker och borttagandet av den konventionella jour- och helgtaxan. Ett av de nyaste kliniktillskotten är kliniken i Mölndal Galleria.   

Aqua Dentals klinik i Mölndal slog upp sina dörrar våren 2023 i den centralt belägna, Mölndal Galleria. På kliniken arbetar drygt 12 medarbetare, varav 4 tandläkare, och flera av dem är nischade inom specialistområden. Därmed erbjuder kliniken i Mölndal förebyggande, allmän och akut tandvård samt ett brett utbud av specialisttandvård.  

Kliniken ligger på gallerians andra våningsplan och det första man lägger märke till när man går förbi kliniken är att den saknar dörrar. Likt en hotellobby möts man direkt av receptionen och redan här påbörjar Aqua Dental sitt arbete med tillgänglighet. Det är enkelt att hitta dit och det man ser är en fräsch och trevlig reception inredd i varma färger. 

Fatma Uslu

– Många patienter uppskattar att vi avviker från hur en traditionell tandläkarmottagning ser ut och tycker att vi har en välkomnande och fräsch klinik, berättar Fatma Uslu, klinikchef i Mölndal.   

Aqua Dental vill att tandvården ska ske på patientens villkor och väljer därför aktivt att öppna kliniker där människor rör sig naturligt. Tandvårdskedjan vill inte att man som patient ska behöva ta en omväg för att komma till tandläkaren. Därför var det ett självklart val att öppna en klinik i en galleria.  

Att en tandläkarklinik ligger i en galleria bland butiker av olika slag är inte så vanligt och därför har detta ställt höga krav på klinikens estetik. Kliniken är designad utifrån tandvårdskedjans nya klinikkoncept vars syfte är att påminna patienter om en avslappnad hotellobby snarare än en klassisk tandläkarmottagning. Konceptet är framtaget av arkitektbyrån Specific Generic som designat ett flertal flaggskeppsbutiker åt lyxvarumärken som Acne Studios och restauranger runt om i världen.  

– Det har varit fantastiskt kul att få vara med och öppna en helt ny klinik som får så pass många komplimanger från patienter både när det gäller utseende och bemötande. Eftersom vi ligger i en galleria är det många som inte ens är patienter som tittar in och ställer frågor, säger Fatma Uslu.  

Målsättningen med konceptet är att få patienterna att känna sig trygga och avslappnade och skapa en positiv atmosfär. Aqua Dental vill visa att tandvården inte behöver se ut på ett visst sätt och att det går att få en behaglig upplevelse hos tandläkaren. 

Kliniken i Mölndal har nio behandlingsrum och även de är designade för att följa det tydligt framtagna konceptet. Kliniken är effektivt uppbyggd för att tandläkarna ska kunna röra sig smidigt mellan behandlingsrummen som är inredda i varma färger. De ser inte ut som traditionella vita behandlingsrum vilket gör att de känns fräscha och ger ett varmt intryck. 

Källa: Aqua Dental

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev