Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aqua Dental fortsätter att satsa på tandvårdsrädsla – förvärvar Narkoskliniken  

Tandvårdskedjan Aqua Dental fortsätter att växa i snabb takt och senaste förvärvet är Narkoskliniken på Kungsholmen. Detta är den 20:e kliniken som blir en del av Aqua Dental och – liksom övriga av kedjans kliniker – har man ett stort fokus på att hjälpa patienter bli av med tandvårdsrädsla. 

Narkoskliniken är Sveriges största tandvårdsklinik för behandling av tandvårdsrädsla och tandläkarskräck. Här erbjuds alla typer av behandlingar för tandvårdsrädda patienter som till exempel narkos, lustgas och psykoterapi. På plats hos Narkoskliniken finns många erfarna läkare, tandläkare och terapeuter för att göra patientens upplevelse av behandlingen så behaglig som möjligt.

Att hjälpa just tandvårdsrädda patienter är något som tandvårdskedjan Aqua Dental lägger stort fokus på. Nyligen instiftade företaget därför också Tandvårdsrädslans dag med syftet att hjälpa tandvårdsrädda att våga ta första steget till tandläkaren.

’- Vi är extra glada att Narkoskliniken nu är en del av oss eftersom det innebär att Aqua Dental kan ta ett ännu större grepp om tandvårdsrädsla. Vi är också mycket imponerade över Narkoskliniken och hur de på ett så välsmort sätt gör livet lättare för tandvårdsrädda patienter, säger Niklas Virta, vd Aqua Dental.

Niklas Virta, vd Aqua Dental

Niklas Virta, vd Aqua Dental

Många av tandvårdskedjan Aqua Dentals redan befintliga tandläkare har lång erfarenhet av att behandla patienter med tandvårdsrädsla, men i och med sammanslagningen ökar företaget sin kapacitet ytterligare och alla behandlare kan få guidning och utbildning i området.  

Aqua Dental har vuxit snabbt de senaste åren och när det gäller nya förvärv är det inte bara placeringen av klinikerna som är avgörande utan det finns flera andra viktiga faktorer.

’- I våra förvärv är det viktigt att våra nya kollegor delar vår grundsyn på tandvård. Självklart vill vi bli utmanade och inspirerade att tänka nytt, men det är viktigt att de – likt oss – har visionen att förändra dagens tandvård och göra den mer tillgänglig för alla. När vi kom i kontakt med Narkosklinikens ägare, Joakim Skott, såg vi direkt hans glöd och vilja att förändra. Vi är imponerade av det stora antal patienter med tandvårdsrädsla han och hans medarbetare har hjälpt och ser fram emot att ha dessa drivna och vänliga behandlare som kollegor, säger Niklas Virta.

Joakim Skott

Joakim Skott

Källa: Aqua Dental

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev