Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Företagsförvärv

9 februari 2024

Aqua Dental förvärvar tandvårdskedjan MyDentist

Familjeägda Aqua Dental skriver i ett pressmeddelande att företaget fortsätter sin expansion genom förvärvet av tandvårdskedjan MyDentist. Därmed etablerar sig Aqua Dental i åtta nya städer och fortsätter sin mission att korta tandvårdsköerna i Sverige. I och med affären välkomnar bolaget tolv nya klinker, över 200 medarbetare och 150 000 patienter.

Varumärket MyDentist kommer avvecklas, medan vårdansvaret och hela verksamheten förflyttas till Aqua Dental. Klinikerna inväntar nu beslut om anslutning till det statliga tandvårdsstödet under sin nya ägare.

Niklas Virta VD Aqua Dental

”Vi har ett ansvar att främja utvecklingen i den svenska tandvården, gentemot patienter och medarbetare. Vår ambition är att tillhandahålla tandvård i världsklass. Vi har en bra dialog med Försäkringskassan som av goda skäl varit väldigt noggranna och ställt många relevanta frågor om vår plan framåt. I den processen har vi presenterat ett robust besluts- och kvalitetsunderlag. Svensk tandvård behöver mer personal, resurser och fler specialister, något vi ser fram emot att tillföra för att minska köerna”, säger Niklas Virta, vd för Aqua Dental.

Med sina 37 kliniker och nästan 800 medarbetare är Aqua Dental nu en av de större privatägda tandvårdskedjorna i Sverige. Företaget, som grundades 2010, har etablerat tandvård över hela Sverige och är erkänt för sitt patientfokuserade arbete. De nytillkomna klinikerna kommer få utökat stöd och resurser genom Aqua Dentals kvalitetsråd. Tillsammans med medarbetarna kommer kvalitetsrådet fortsatt säkerställa att den nyförvärvade verksamheten erbjuder patienterna högkvalitativ tandvård och följer gällande regler och rutiner.

”Jämlik och tillgänglig tandvård för patienter över hela Sverige är en viktig samhällsfråga. Det är därför av största vikt att våra tolv nya kliniker fortsätter att utvecklas positivt. Vår resa har bara börjat och vårt mål är att tillhandahålla Sveriges bästa och tryggaste tandvård. Detta uppnår vi bland annat genom att arbeta forskningsnära, främja kompetensutveckling, odla en stark organisationskultur och alltid sätta patienten i första rummet. Vi är övertygade om att vi är med och bidrar till att bygga en starkare tandvård i Sverige”, avslutar Niklas Virta.

Källa: Aqua Dental

 

Relaterat:

MyDentist blir nu en del av Aqua Dental

MyDentist grundades 2016 av entreprenörerna Fredrik Wistrand och Per Jansson med det tydliga målet att förändra svensk tandvård i grunden. Redan 2017 gick Arctos Equity Partner in som delägare i bolaget som nu har fått ny ägare. Aqua Dental förvärvar 100 procent av MyDentist som har 12 kliniker, drygt 200 anställda och omsätter 220 miljoner kronor med en årlig tillväxt på 25 procent senaste 5 åren.

Per Jansson och Fredrik Wistrand

Arctos Equity Partner, som fram tills nu var huvudägare i MyDentist, initierade försäljningen som enligt Arctos ligger helt i linje med den långsiktiga planen för ägarstrukturen. Arctos Equity Partner engagerade sig i bolaget redan 2017 och har därmed varit en viktig part i den första uppstarts- och tillväxtfasen.

– En ny ägare med andra erfarenheter och ekonomiska förutsättningar behövs nu för att fortsätta att utveckla svensk tandvård. Vi är mycket glada och stolta över MyDentist utveckling under vår tid som huvudägare och önskar nu Aqua Dental all lycka med att fortsätta förbättra och utveckla tandvården i Sverige. Vi ser Aqua Dental som helt rätt bolag att ta över MyDentist kliniker och fortsätta resan tillsammans med alla fantastiska medarbetare på MyDentist, säger Henrik Johansson VD och partner på Arctos Equity Partner.

MyDentist har hjälpt över 150 000 patienter till en bättre munhälsa och bevisat att det finns en stor efterfrågan på lättillgänglig kvalitativ tandvård i Sverige. Nu skyltar samtliga MyDentist-kliniker om till Aqua Dental och resan att utveckla svensk tandvård fortsätter.

– Vår ambition att förändra tandvårdsupplevelsen i grunden har drivit oss sedan 2016. MyDentist blev en av de största dentalaktörerna i Sverige genom att erbjuda enkel, lättillgänglig och attraktiv tandvård. Aqua Dental är en aktör i branschen som på många sätt står för samma framgångsfaktorer som vi med tillgänglighet och kvalitativ tandvård. Dessutom kompletterar vi varandra på ett bra sätt utifrån var våra kliniker finns geografiskt i Sverige, säger grundarna av MyDentist Fredrik Wistrand och Per Jansson i ett gemensamt uttalande.

Fredrik Wistrand och Per Jansson kommer att arbeta med att göra övergången till Aqua Dental så smidig och bra som möjligt för både medarbetare och patienter.

Källa: MyDentist

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev