Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aqua Dental vill bekämpa karantänder med hemma-kit

Under det gångna året har två miljoner tandvårdsbesök ställts in, vilket tandvårdskedjan Aqua Dental tar på största allvar. Därför lanserar de i dag ett hemma-kit för den som önskar att undersöka och behandla sig själv.

I spåren av pandemin har två miljoner tandvårdsbesök blivit inställda. Stora behandlingar har satts på paus och de årliga undersökningarna har skjutits upp, vilket förväntas ha allvarliga konsekvenser för den nationella munhälsan.

Därför lanseras nu ett hemma-kit syftat till att patienten själv ska kunna undersöka, diagnostisera och behandla eventuella munsjukdomar på egen hand. Boxen kostar 699 kronor och då får du ett komplett innehåll för att kunna undersöka, diagnostisera och behandla sig hemifrån. Den innehåller bland annat dubbelsidig sond, skrapa, borr och andra verktyg tandläkare arbetar med. De skickar även med boken “Tandvård för lekmän” som ger en överblick kring grundläggande odontologiska principer och instruktioner för egenvård.

”Tandvården är ett högspecialiserat område och Sverige har två av världens absolut bästa forskningsuniversitet i ämnet. Med hemmakittet som introducerar tandvård för lekmän vill vi pröva att demokratisera tandvården. Åtminstone just i dag (1 april) tror vi att alla kan vara sin egen tandläkare”, säger Philip Adenskog, CMO på Aqua Dental. ?

Aqua Dental är en privat tandvårdskedja med tio kliniker i Stockholm och två i Göteborg.

Källa: Aqua Dental

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev