Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Är labbet certifierat?

I den här artikeln kommer vi att diskutera varför tandläkare ska välja att arbeta med ett certifierat tandlaboratorium framför ett labb som inte genomgår årliga revisioner.

Tandläkare har en viktig roll för att säkerställa munhälsa och leende hos sina patienter. En avgörande aspekt av att tillhandahålla tandvård av hög kvalitet är att ha tillgång till förstklassiga dentallaboratorier. På dagens konkurrensutsatta marknad finns det många dentallaboratorier tillgängliga för tandläkare att välja mellan. Men alla dentallaboratorier är inte skapade lika. Det finns en betydande skillnad mellan ett dentallaboratorium som har en extern revision varje år och granskas i alla fogar och de som inte har det.

FR2000-certifiering är en rigorös process som utvärderar ett laboratoriums kvalitetsledningssystem, arbetsmiljö, miljöarbete samt brandskydd. Laboratorier som erhåller FR2000-certifiering har visat sitt engagemang för att tillhandahålla konsekventa produkter och tjänster av hög kvalitet. Genom att välja att arbeta med ett FR2000-certifierat dentallaboratorium kan tandläkare lita på att deras patienter får bästa möjliga tandvård.

En av de viktigaste fördelarna med att arbeta med ett FR2000-certifierat dentallaboratorium är försäkran om jämn kvalitet. FR2000-certifiering kräver att laboratorier följer strikta standarder när det gäller material, processer och procedurer de använder. Detta säkerställer att tandläkare får konsekventa, högkvalitativa produkter och tjänster, oavsett vad. Som ett resultat kan tandläkare vara säkra på att deras patienter kommer att få konsekventa, långvariga resultat.

En annan fördel med att arbeta med ett FR2000-certifierat tandlaboratorium är engagemanget för kundservice. FR2000-certifierade laboratorier måste ha ett starkt fokus på kundnöjdhet, vilket leder till lyhörd och uppmärksam service. Tandläkare kan förvänta sig att deras beställningar behandlas snabbt och korrekt och alla problem som uppstår kommer att åtgärdas omgående.

Dessutom är det mer sannolikt att FR2000-certifierade tandlaboratorier är utrustade med den senaste tekniken och teknikerna. För att behålla sin FR2000-certifiering måste dessa laboratorier kontinuerligt utvärdera och förbättra sina processer, inklusive investeringar i ny utrustning och utbildning av personal. Detta innebär att tandläkare kan förvänta sig de senaste, toppmoderna lösningarna för sina patienter, vilket säkerställer att de får den mest avancerade tandvården som möjligt.

Sammanfattningsvis, att arbeta med ett FR2000-certifierat tandlaboratorium ger tandläkare ett antal fördelar jämfört med att arbeta med ett laboratorium som inte är certifierat. Tandläkare kan lita på kvaliteten och konsistensen hos de produkter och tjänster de får, och kan förvänta sig utmärkt kundservice och den senaste tekniken. Genom att välja att arbeta med ett FR2000-certifierat laboratorium kan tandläkare säkerställa att deras patienter får högsta möjliga service.

Källa: FR2000

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev