Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Årets julgåva – allas rätt till en god munhälsa!

Nu har du eller ditt företag möjligheten att vara med och skapa förutsättningar för att ge barn och ungdomar som lever i utsatthet och fattigdom en bättre munhälsa.

I mars 2019 var jag med på Tandläkare utan gränsers (TLUG) 10-årsjubileum och fick ta del av många fina och spännande berättelser om TLUGs arbete i olika länder runt om i världen. Det blev starten till ett samarbete mellan TLUG och Zelmerlöw & Björkman Foundation (ZBF) där jag då var engagerad som volontär.

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en svensk insamlingsstiftelse som aktivt utvecklar och finansierar stora delar av verksamheten vid ”Kenswed” i Kenya. Verksamheten består idag av internatverksamheten Kenswed Secondary School och Kenswed Hospital med inriktning på mödra- och hälsovård. All verksamhet syftar till att ge de mest utsatta och fattiga ungdomarna, en möjlighet att genom utbildning, trygghet och hälsa hitta en väg ut ur fattigdomen.


Elever vid Kenswed Secondary School

Idag är jag ansvarig projektledare inom TLUG och ZBF för Kenswed Dental Clinic, där jag tillsammans med många härliga och engagerade partners får möjlighet att skapa förutsättningar för en bättre munhälsa i Kenya.

Med Kenswed Dental Clinic bemannad med kenyansk tandvårdspersonal som bas, kommer vi inte enbart att kunna erbjuda skolans elever munhälsovård utan också ge omgivande samhälle en möjlighet till säker och kvalitativ tandvård för människor som lever i utanförskap och fattigdom.

I TLUGs regi kommer vi att genomföra volontärresor 1-2 ggr/år i syfte att erbjuda omkringliggande grundskolor undervisning, prevention och akut munhälsovård. Förhoppningen är också att i framtiden kunna besöka mer avlägsna byar.

Det är en oerhört spännande ”resa” som verkligen värmer i hjärtat!

Vill du också vara med på den här ”resan” och bidra till att bygga Kenswed Dental Clinic?

/Tandläkare Åsa Trulsson

Tandläkare Utan Gränser (TLUG) är en oberoende och ideell organisation som arbetar för att främja oral hälsa i länder där tandvården är eftersatt. Genom såväl direkta som långsiktiga insatser jobbar vi efter mottot att alla har rätt till frisk munhälsa.

Dental24 sponsrar Tandläkare Utan Gränser bland annat genom att informera om dess verksamhet.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev