Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

24 september 2014

”Årets pionjär” – Ibbe Gnem, VD Ditriktstandvården Sverige AB

Personnytt: Till ”Årets pionjär” har Ibbe Gnem utsetts, som genom hårt arbete och stor entusiasm skapat ett tandvårdsföretag med 14 kliniker, 180 anställa och 134 miljoner kronor i omsättning.  

– Ibbe Gnem har visat vad verkligt entreprenörskap kan åstadkomma och jag är stolt över att få överlämna prisen, säger landshövding Chris Heister.

 

Till Årets pionjär utses en person med utländsk bakgrund som lyckats utveckla ett tillväxtföretag. 
Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram goda exempel och förebilder samt att visa på ambition, vilja och värde.

 

Priset för Årets pionjär i Stockholms län 2014 gick till Ibbe Gnem som sedan flytten från Syrien 1978 målmedvetet arbetat med företagande i olika former. Hans nuvarande företag, Distriktstandvården Sverige AB, som han driver med sin partner Jan Lindqvist omsätter 134 miljoner kronor och har över 180 anställda.

 

– Att arbeta med tandvård är att göra skillnad. Att både patienter, medarbetare och vår uppdragsgivare Stockholms läns landsting är nöjda med Distriktstandvården är ett erkännande att vi satsat rätt säger Ibbe Gnem.

 

 

– Genom förvärvet av tio tidigare offentligt ägda folktandvårdskliniker har vi räddat och utvecklat kliniker på orter och platser där den allmänna servicenivån ofta är en utmaning. Med denna plattform har Distriktstandvårdens framgångsrika expansion lett till ett heltäckande tandvårdsföretag, säger Ibbe Gnem.

ibbe-gnem
Ibbe Gnem

 

– Utöver att vara framgångsrik företagare är Ibbe Gnem också engagerad i flera ideella projekt som handlar om fredsfrågor och att stötta unga entreprenörer, och han är en verklig förebild, säger Chris Heister.

 

Pristagaren går nu vidare som kandidater till priset Årets Pionjär i Sverige som är instiftat av kung Carl XVI Gustaf.

 

Motivering Årets pionjär i Stockholms län 2014 – Distriktstandvården Sverige AB:

Ibbe Gnem, född i Palestina kom till Sverige 1978 från Syrien som 17-åring och insåg snabbt vikten av språket som en förutsättning för att förstå och verka i ett samhälle. 

Ibbe startade ett IT bolag 1992 som köptes upp 2006. Ibbe ville gärna in i vården för att kunna hjälpa andra och bidra till människors välbefinnande. Tillsammans med kollegan Jan Lindqvist förvärvade Ibbe 2010 tio eftersatta tandvårdskliniker från Folktandvården och bildade bolaget Distriktstandvården. 

Genom hårt arbete och en stor entusiasm har han utmanat och förnyat en konservativ bransch genom nya processer och med kunden och medarbetarna i tydligt fokus. De har lyckats vända förlusten till vinst och ha riktigt nöjda och motiverade medarbetare samt återkommande patienter. Distriktstandvården har idag 14 enheter med 180 anställda och omsätter över 134 mkr med god lönsamhet.

Utöver ett hårt och tidskrävande arbete som entreprenör har Ibbe, med ett stort samhällsengagemang och en vilja att dela med sig, både initierat och deltagit i ett flertal entreprenörsrelaterade och ideella engagemang i och utanför Sverige. Han har bland annat varit med och grundat Stockholms Affärsänglar, varit mentor för många nya företagare, och varit med och grundat föreningen PIBF – en samarbetsförening mellan palestinska och israeliska företag i syfte att skapa fred.”

 

Källa: Länsstyrelsen i Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev