Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Att sakna kollektivavtal känns föråldrat

Förhandlingarna är i full gång mellan Almega vårdföretagarna och Tjänstetandläkarna för att få fram ett kollektivavtal för privata tandläkare innan året är slut. MyDentist HR-chef Marianne är med i förhandlingsdelegationen, och för bolaget har målet från start varit tydligt.

Fredrik Wistrand vd och grundare av MyDentist

– Vårt främsta mål från att vi startade för sju år sedan är att ta branschen till en ny nivå. Utifrån bland annat patientfokus, IT, tillgänglighet, personalpolitik, men även arbetsmiljö- och avtalsmässigt för alla medarbetare inom branschen. Därför välkomnar vi förhandlingarna och ser det som en hygienfaktor att alla yrkesgrupper är kollektivanslutna, säger Fredrik Wistrand vd och grundare av MyDentist.

 

 

 

 

 

 

 

Marianne Rehn HR-chef på MyDentist

 

Att inte samtliga yrkesgrupper i branschen kan känna tryggheten med att ha ett kollektivavtal som såväl arbetsgivare som arbetstagare står bakom är det hög tid att vi gör något åt, menar Marianne Rehn HR-chef på MyDentist som sitter med i förhandlingsdelegationen.

– Att den privata dentalbranschen historiskt har saknat kollektivavtal för tandläkare är en fråga vi måste göra något åt. Därför känns det viktigt att vara en del av förhandlingsdelegationen tillsammans med kollegor från Distriktstandvården, Smile, Oral Care och Praktikertjänst och att vi så snart som möjligt kan inkludera tandläkarna i tryggheten med ett kollektivavtal. Spelreglerna ska vara tydliga så alla vet vad man kan förvänta sig av varandra, rättigheter och skyldigheter från båda sidor.

MyDentist menar att branschen behöver fortsätta att utvecklas för att möta kunderna och patienternas förväntningar och önskemål och att utvecklingen behöver göras på många plan. Dentalbranschen har inte hängt med och har mycket att göra för att nå upp till en standard som attraherar patienterna och kunderna, menar Fredrik Wistrand.

– Det är få branscher som är så fragmenterad som den privata dentalbranschen. Samtidigt går utvecklingen snabbt ur en teknisk horisont och där är det svårt för små företag att klara investeringarna som behöver göras för att kunna erbjuda bästa möjliga vård. Det samma gäller exempelvis kollektivavtal. Med få anställda kan det vara obekvämt att ta upp den frågan, men för oss är det givet att vi behöver spelregler som båda parter är överens om.

Marianne vill också poängtera att bristen på arbetskraft är en större fråga än att komma överens om ett kollektivavtal. Arbetsgivarna inom såväl det offentliga som privata behöver vara en attraktiv arbetsgivare på alla plan.

– I tandvården är det som bekant stor brist på arbetskraft både inom offentlig och privat verksamhet. För oss som arbetsgivare på privatsidan känns det helt rätt att kunna visa upp kollektivavtal även för tandläkare. Även om vi redan idag erbjuder riktigt attraktiva villkor och förmåner för våra tandläkare, så kommer det att bidra till en trygghet för tandläkare och stärka synen på oss som arbetsgivare. Med det sagt så är ett kollektivavtal på plats bara en liten pusselbit i vårt ständiga arbete att vara en riktigt attraktiv arbetsgivare.

Källa: MyDentist

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev