Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

”Be alltid om intyg på att affären håller”

Skattejuristen Hans-Peter Larsson på Öhrlings PriceWaterhouseCoopers är inte förvånad över att de 45 tandläkarna har avslöjats för skattefusk. Upplägget saknar enligt honom sans och förnuft.

– Det händer ibland att vi på Öhrlings blir ombedda att granska förslag till skatteupplägg från klienters konsulter. Det går ofta inte att säga om det kommer att hålla för Skatteverkets granskning. Mitt råd är att alltid bolla tillbaka till förslagsställaren ? be om ett intyg att det håller, säger han.

Ett sådant intyg, ?legal opinion? på engelska, utfärdar han själv som skattejurist när han har kontrollerat att allt i en affär går rätt till. Det ska man som kund kunna kräva.

En annan sak man ska komma ihåg innan man anlitar konstruktörer av skatteupplägg är att det ofta blir dyrt. I fallet ovan fick tandläkarna betala hela 40 procent av sina vinster i avgifter. Då kan man fråga sig: vill jag betala skatt till vård, skola och omsorg i Sverige, eller ska de gå till jurister Isle of Man?/DentalMagazinet

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev