Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagare/verksamhet

28 december 2012

Biomain och Heraeus Kulzer Nordic blir Heraeus Dental

Biomain AB, marknadsledare i Skandinavien inom individanpassad protetik för tandimplantat, förvärvades den 1 mars av den tyska koncernen Heraeus. Sedan den 1 mars har ett intensivt integreringsarbete pågått och som en del i detta byter Biomain AB namn till Heraeus Dental AB den 1 januari 2013.

Biomains VD Joakim Svensson kommenterar det strategiska steget:
”Vi är stolta över de 10 år som Biomain har byggts upp från grunden och sedan etablerat sig som marknadsledare på den skandinaviska marknaden. Det är tack vare engagerad och kunnig personal men givetvis också på grund av våra attraktiva och unika produkter. Detta tillsammans med Biomains starka patentportfölj var också grunden för Heraeus intresse för bolaget. Med detta steg börjar en ny tid för oss på Biomain i Helsingborg. Vi satsar vidare i Skandinavien men nu har vi en tydligare internationell ambition och det känns därför naturligt för oss att bära vår nya ägares internationellt etablerade namn. Heraeus Kulzer Nordic, som säljer moderbolagets breda portfölj av produkter för tandläkare och dentala laboratorier, är dessutom ett starkt företag i Skandinavien.”

Heraeus båda legala bolag i Norden, Biomain AB och Heraeus Kulzer Nordic AB, med huvudkontor i Sollentuna, slås således samman den 1 januari 2013 och bildar Heraeus Dental AB. Hemmamarknad för bolaget blir fortsatt Norden och Baltikum.

Heraeus Dental kommer dessutom att arbeta aktivt för en internationell expansion av individuellt anpassad dentalprotetik som tillverkas i Helsingborg och för att driva utvecklingen av digitala lösningar inom dentalområdet. Huvudkontor blir Biomains existerande lokaler i Helsingborg och verksamheten i Sollentuna kommer att vara kvar som säljkontor. Bolaget kommer att ha ca 60 anställda och Joakim Svensson som blir VD för det nya bolaget bekräftar fortsatt satsning:
”I en tid där det generella ekonomiska läget är dystert och arbetsmarknaden pressad ser jag att vi inom en 2-års period kommer att öka antalet anställda med 15-20%. Det är naturligtvis glädjande och ett styrkebesked.”

Heraeus Kulzer Nordics VD Kjell Carlsson blir ansvarig för försäljningen av den nya gemensamma produktportföljen på Heraeus Dental och han ser en unik möjlighet i det nya bolaget:
”Vi blir väldigt kompletta inom dentalområdet och kan erbjuda existerande och nya kunder ett extra värde i form av ett stort produktsortiment och bred kunskap. Biomain har blivit en positiv injektion för Heraeus och jag ser med tillförsikt på framtiden.”

Källa: Pressmeddelande Heraeus Dental AB

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev