Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

2 februari 2010

Blivande klinikchefer hålls på halster

Om mindre än en månad, den 1 mars, sjösätts en ny klinikstruktur inom Folktandvården i Stockholm. Men vilka de nya klinikcheferna blir, är ännu höljt i dunkel. Det blir klart först om ett par veckor, skriver Tandläkartidningen på sin webbplats.

Däremot är det redan nu klart vilka som får de tre jobben som områdeschefer. Det blir:

  • Susann Kähäri-Anerfält. Hon blir områdeschef för allmäntandvården.
  • Håkan Lindgren blir också områdeschef för allmäntandvården. Hur dessa båda chefer ska fördela jobbet mellan sig är inte klart.
  • Noomi Näsström, blir områdeschef för medicinsk tandvård.

Stockholm har 58 allmäntandvårdskliniker kvar efter försäljningen av tio kliniker till Distriktstandvården i höstas. Dessa 58 ska organiseras om, så att de flesta kliniker från och med den 1 mars består av två mottagningar. Alla klinikchefer i den tidigare organisationen har fått söka om sina tjänster i konkurrens med varandra och med andra. Vilka som får jobben blir alltså inte klart förrän strax före tillträdet.

De nya klinikcheferna kommer att arbeta under områdescheferna. En del blir klinikchef för två mottagningar, men det kommer också att finnas klinikchefer för en mottagning.

54 personer har sökt jobben som tvåklinikschefer och cirka 60 har ansökt om att få bli enklinikschefer. De sökande kommer både inifrån Folktandvården och från andra håll. Såväl tandläkare, tandhygienister som tandsköterskor finns bland de sökande.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev