Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Partnersamarbete

Kliniskt fall

22 februari 2022

Bulkfyllnads- och universalkompositer – en klinisk klassificering baserad på Tetric-familjen.

Universalkompositer kan användas vid de flesta indikationer inom restaurativ tandvård. De kan användas posteriort utan begränsningar och är även lämpliga vid många anteriora indikationer.

Att använda en komposit specialdesignad för anteriora fyllningar behövs bara i ett begränsat antal fall, och kräver en hel del erfarenhet och skicklighet (och även tur) om man ska åstadkomma en betydande förbättring jämfört med en universalkomposit.

Det är definitivt realistiskt att tänka sig att det räcker med en universalkomposit för att du ska kunna utföra ditt dagliga arbete.

Läs mer i artikeln nedan.

Dr Markus Lenhard startade sin karriär 1992 som forskarassistent på ”Dep. of Restorative Dentistry and Periodontology”, Heidelbergs Universitet, Tyskland. Sedan 2003 har han arbetat som tandläkare på en privat tandläkarmottagning i Schweiz. Han har hållit mer än 800 föreläsningar och utbildningar i 50 länder runt om i världen och sitter bl.a. i redaktionen för ”International Journal of Esthetic Dentistry”. Dr Lenhard fokuserar sina föreläsningar på hur man kan förbättra tekniker i tandläkarens dagliga arbete.

Dr. med. dent. Markus Lenhard

Källa: Ivoclar

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev