Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ceramir Pediatric Crowns – Framtidens moderna barntandvård

Ceramir Pediatric Crowns är prefabricerade kronor för barn och sätter en ny standard inom barntandvård. Den patenterade lasersintringstekniken som används skapar en homogen glasliknande struktur, vilket ger materialet en naturlig translucens och högglansig yta.

Speciellt för Ceramir Pediatric Crowns är att de kombinerar styrkan hos höghållfasta litiumdisilikatbaserade keramer med estetiken hos fältspatliknande glaskeram, utan sprödheten som hos en ren glaskeram och med en elasticitet som liknar dentin 20 GPa.

Kronorna finns i olika modeller och storlekar och kan individualiseras för att efterlikna mjölktandens morfologi och anatomi. Den speciella lasersintringstekniken gör det möjligt att tillverka Ceramir Pediatric Crowns med tunna väggar, vilket gör det möjligt att bevara så mycket tandsubstans som möjligt.

Designen av Ceramir Pediatric Crowns är utformad att naturligt följa gingivalranden hos tänder i primära bettet, vilket gör kronorna lätta och smidiga att placera. Om den kliniska situationen kräver det kan kronorna enkelt justeras till partiella kronor. Dessutom är kronans yta mycket slät, vilket förhindrar biofilm och bakterietillväxt.

Ceramir Pediatric Crowns är biokompatibla, giftfria och fria från bisfenol A.

Framtiden inom modern barntandvård

Bakom produkten med Dr. Desigar Moodley

Från ett kliniskt perspektiv med Dr. Deepak Mehta

Källa: Directa

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev