Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ledarskap

23 november 2011

Chefer har jobbigt med it-verktyg

Var fjärde anställd har negativa erfarenheter av att arbeta med it-verktyg. Särskilt utsatta är cheferna, visar en undersökning.

I Sverige har 97 procent av befolkningen mobiltelefon, 90 procent använder internet och över 90 procent av de i åldern 16–24 år deltar på sociala nätverkssajter. Hälften av företagen har anställda som regelbundet arbetar på distans.
– It-stress är ett problem som påverkar individers hälsa och förmodligen företagens effektivitet. Det är viktigt att man är medveten om riskerna med stress kopplat till IT på arbetsplatser och att man aktivt arbetar för att motverka stressen, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent.

Jobbigast för chefer

I en enkät har 600 yrkesaktiva svenskar svarat på frågor om it och psykisk belastning. Resultatet visar att var fjärde person har negativa erfarenheter av att använda it i yrket. De grupper som sticker ut mest är chefer och personer i åldern 30–49 år.
Chefer känner stor press kopplat till it och har svårast att hantera den stora mängd information. De har större problem med tekniken men också det gränslösa arbetet då de är mycket uppkopplade på fritiden. De är även bekymrade över den personliga integriteten.
Åldersgruppen 30–49 år är mest beroende av it-verktyg och är oftare uppkopplade jämförty med de som är över 50 år. De anser sig sakna it-utbildning och känner även dem stor oro för den personliga integriteten.

Källa: Kvalitetsmagasinet 23/11-2011

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev