Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Clas Oscarsson ny president för SACD

SACD:s nye president – tandläkare Clas Oscarsson – tillträdde vid halvårsskiftet. Oscarsson är en väl känd person i tandvårdssverige, som arbetat i Umeå, Dubai och Stockholm. Hans tidigare mottagning på Östermalm i Stockholm ingår sedan 2021 i Aqua Dental.
– Tandvård, och speciellt att få göra något snyggt och bra, har alltid drivit mig. Jag är fortfarande oerhört hungrig på att lära mig mer.

Förutom engagemanget i SACD ger Clas Oscarsson kurser i Svenska Tandläkarförbundets regi. Han har också själv besökt många av de stora inom estetisk tandvård på egeninspirerade kursresor. En resa till AACD American Academy of Cosmetic Dentistry – i Nashville 2004 blev en ögonöppnare.

– SACD/AACD har sedan dess verkligen berikat mitt liv som tandläkare och inte minst privat genom alla härliga människor som jag träffat genom åren.

– Jag vill verkligen få så många intresserade kollegor som möjligt att vara med om samma saker och hoppas därför att kommande tid skall bli trevlig och lärorik för tandläkare och tandtekniker.

Tandläkare Clas Oscarsson, ny president för SACD

Tandläkare Clas Oscarsson, ny president för SACD

Locka mängder av tandläkare

Oscarssons vision med presidentskapet är att bredda SACD och försöka locka mängder av tandläkare till kurserna.

– SACD är en förening för alla som är intresserade av att öka sina kunskaper inom olika discipliner inom tandvård.

– Vårt fokus ligger givetvis på estetisk tandvård, som ju idag berör alla inom tandvården. Men vägen till ett bra resultat går genom samtliga discipliner inom tandvård, vilket är en av anledningarna till att just jag har trivts så bra i föreningen och lärt mig så oerhört mycket.

Unik gemenskap

Förutom utbudet av föreläsare i världsklass har man dessutom trevligt på kurserna. SACD har genom åren skapat en unik gemenskap, påpekar Oscarsson:

– Vi är ofta en stor grupp som reser till AACD-konferenserna i USA och får där ett enormt utbud av föreläsningar och sociala sammankomster, där vi lär känna kollegor från hela världen – och lär oss av dem.

En svårplanerad tid

Pandemin har satt allt och alla på prov, så även SACD. Akademin tvingades skjuta upp en kurs, vilket aldrig inträffat tidigare.

– Min företrädare, Mathias Ahl, hade verkligen en svår uppgift. Han fick vara president under en av de mest märkliga tiderna med Covid-19. Det var både inställda kurser och digitala möten. En mycket, mycket svårplanerad tid.

– Vi tycker alla att han hade lite otur, men att han klarade det på ett fantastiskt sätt.

Uppdämt behov

Efter pandemin finns ett stort uppdämt behov att träffas och få ta in ny kunskap, tror Oscarsson.

– Jag har ett oerhört behov att få ta tag i detta igen och jag tror inte jag är ensam. Därför känns det bra att kunna erbjuda tre fantastiska kurser under mitt presidentskap: Lukasz Lassmann i oktober, Douglas A. Terry i december och Nazariy Mykhaylyuk i mars nästa år.

– Förutom dessa kurser så skall vi försöka sticka in med någon eller några kortare kurser i aktuella ämnen, men där är inget klart i dagsläget.

 

FAKTA: Clas Oscarsson

• Gick ut tandläkarhögskolan i Umeå 1982. Började direkt som privatpraktiker i Umeå.
• Drev en klinik med fyra behandlingsrum fram till 2007.
• Tandläkare i Dubai 2007 – 2009.
• Delägare i en stor implantatklinik i Umeå 2009 – 2011.
• Flyttade till Stockholm 2011. Grundade klinik på Östermalm, som sedan 2021 ingår i Aqua Dental
• Tre barn – tvillingarna Sara och Anna 35 år – båda är tandläkare – samt sonen Johan, 36 år, delägare i Aqua Dental.
• Spenderar gärna ledig tid på utförsåkning på skidor samt pyssel i fritidshuset i Österlen.

SACD 2021–2022

Lukasz Lassmann med Full Mouth Reconstruction i Stockholm, Clarion Hotel Stockholm 14–16 oktober 2021.

Douglas A. Terry med Alla aspekter av restaurativ, protetisk och parodontal behandling. Att restaurera med flowables, Grand Hôtel, Stockholm, 2–4 december, 2021.

Nazariy Mykhaylyuk, Ukraina, Stockholm, 17–19 mars 2022

Under dessa träffar erbjuds flertal kortare kurser i mellantider såsom: fotokurs, korta hands-on, informationsföreläsningar samt förberedelser till SACD-ackrediteringen.

SACD står för Swedish Academy of Cosmetic Dentistry.

Källa: SACD

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev