Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Cliniclands förespråkar hållbara affärsmetoder med lanseringen av Practice Green by Henry Schein

Det nya initiativet uppmuntrar vårdpersonal att anta ett grönare affärsbeteende och ett gemensamt engagemang för miljömässig hållbarhet.

Cliniclands, ett Henry Schein-företag, tillkännager Practice Green, ett internationellt initiativ utformat för att uppmuntra kliniker och laboratorier att bli mer miljövänliga och för att hjälpa sjukvården att etablera hållbara metoder för en sundare planet. Enligt Världshälsoorganisationen förväntas klimatförändringarna orsaka cirka 250 000 ytterligare dödsfall per år mellan 2030 och 2050 på grund av undernäring, malaria, diarré och värmestress. Sjuksköterskor [och annan vårdpersonal] kan spela en mycket viktig roll i kommunikationen med patienter och familjer, i arbetet med sjukhus och vårdsystem för att reducera utsläpp och påverka antagandet av strategier för att bättre förbereda hälsovårdsinrättningar och samhällen på hälsoeffekterna av klimatförändringar, som anges i en rapport från PubMed.gov.

Practice Green by Henry Schein syftar till att erbjuda kunderna lösningar som hjälper till att implementera praktiska sätt att bli mer hållbara, samtidigt som man följer gällande hälso- och säkerhetslagstiftning och fortsätter att tillhandahålla högkvalitativ patientvård. Ett urval av miljövänliga produkter och lösningar kommer att tillhandahållas, liksom tjänster och stöd för att bidra till att skapa grönare metoder och förbättra insatsen för att uppnå miljömässig hållbarhet.

Produkterna som tillhandahålls i Practice Green-portföljen har noggrant valts ut av Henry Schein och anses vara ”gröna” baserat på marknadsföringsinformationen från leverantörspartnern för produkten som antingen är återanvändbar, innehåller återvunnet material, kan återvinnas, är biologiskt nedbrytbar eller kommer från en hållbar källa.

”Vi är glada över att kunna presentera Henry Scheins Practice Green-program för våra kunder i hela EMEA-regionen och snart till ännu fler”, sade Andrea Albertini, President, International Distribution Group, Henry Schein. ”Som en global distributör av hälsovårdslösningar stödjer vi vårdpersonal och resan mot att förbättra miljömässig hållbarhet.

”Practice Green förkroppsligar Henry Scheins engagemang att erbjuda kunderna de senaste innovativa produkterna och lösningarna som hjälper till att förbättra effektiviteten, optimera vårdleveransen och tillhandahålla högkvalitativ patientvård”, tillade Albertini. ”Med detta program främjar vi vårt engagemang för att uppfylla behoven hos våra kunder som är oroade över miljöpåverkan genom deras mottagning eller laboratorium. Vi är absolut övertygade om att de åtgärder vi vidtar idag kommer att hjälpa till att skydda jorden och våra naturtillgångar, samt bidra till att skapa en sundare värld för alla.”

Programmet startar i januari och kommer att fortsätta att utvidgas med tiden med nya produkter, tjänster och lösningar som läggs till när Practice Green utvecklas med det ständigt föränderliga hälsovårdslandskapet.

Practice Green överensstämmer med Henry Scheins åtagande att reducera dess påverkan på klimatet, minska avfallet till deponier och återvinna och återanvända värdefulla material, samtidigt som man utövar smart och effektiv användning av energi- och vattenresurser. Företaget stärker kontinuerligt sitt tillvägagångssätt för att mäta, övervaka och rapportera sina koldioxidutsläpp och annan miljöpåverkan. År 2021 undertecknade Henry Schein initiativet Business Ambition for 1,5 ⁰C Science Based Targets (SBTi), och åtog sig att sätta ett långsiktigt, vetenskapsbaserat mål för minskat utsläpp för att uppnå ett globalt utsläpp med noll till 2050.

Med sitt globala miljöavtryck och sin unika position inom ett ekosystem av relationer med leverantörer, affärspartner och kunder, strävar Henry Schein efter att skapa en etisk, inkluderande, cirkulär och koldioxidneutral försörjningskedja, gemensamt hantera våra effekter och vara innovativ för hållbarhet.

Om Henry Schein och Cliniclands

Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige, Danmark och Norge. Cliniclands är baserat i Trelleborg och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården. Sedan 2019 är Cliniclands en del av Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för hälso- och sjukvårdspersonal.

Med cirka 22 000 teammedlemmar i Schein-gruppen över hela världen, förser Henry Schein mer än 1 miljon kunder med mer än 300 värdeskapande lösningar som förbättrar operativ framgång och kliniska resultat. Företagets verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för tandtekniker, statliga och institutionella hälsovårdskliniker, såväl som andra alternativa vårdställen.

Företaget verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnät med ett urval av mer än 120 000 märkesprodukter samt Henry Scheins egna produktsortiment. Utöver det finns ytterligare mer än 180 000 produkter i specialsortimentet. Henry Schein är ett FORTUNE 500-företag och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 32 länder och territorier.

För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com alt. www.cliniclands.se.

Källa: Henry Schein/Cliniclands

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev