Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Cliniclands lanserar B.A. Internationals extraorala sugenhet och ytterligare lösningar för mindre dentalutrustning i Sverige

Cliniclands meddelar att de kommer att samarbeta med B.A. International, ett av Europas största företag för lagning av dentalutrustning. B.A. Internationals egna handstycken och mindre utrustning används av mer än 100 000 tandläkare i över 50 länder.

OPTIMA EOS 350 extraoral sugenhet

En topprodukt i B.A. Internationals produktsortiment som nu även kommer att erbjudas svenska tandläkare, är OPTIMA EOS 350 extraoral sugenhet. OPTIMA EOS 350 fångar effektivt upp droppar och luftburna aerosoler som bildas från tandbehandlingar, samtidigt som patientens komfort säkerställs. OPTIMA EOS 350 har treskiktsfiltret HEPA H14, som fångar upp 99,995 % av partiklar som är större än 0,3μm. De dubbla UVC-lamporna som är placerade framför HEPA-filtret inaktiverar virus och bakterier som fångas av filtret. Genom sin intelligenta luftflödesdynamik släpps frånluften ut från en bakmonterad luftventil i toppen av systemet för att förhindra att dammpartiklar eller föroreningar blåser upp från golvytor. Luftventilen på baksidan ökar komforten under behandlingen och cirkulerar ren luft i rummet.

OPTIMA EOS 350 extraoral sugenhet

OPTIMA EOS 350-enheten hjälper till att säkerställa tandläkarens och patientens komfort under användning. Den är lätt att hantera. Enheten har en intelligent kontrollpanel med digital indikator och justerbar effektnivå, en optimerad höjd och en lätt design med ergonomiskt placerade draghandtag som gör att den enkelt kan flyttas runt. Den har en ljudnivå på 58db (luftkonditioneringsvolym) och har tysta hjul med minimalt ljud.

”Infektionskontroll har blivit mer avgörande för tandläkare än någonsin tidigare. Cliniclands har åtagit sig att kontinuerligt utöka företagets utbud av lösningar för att tillhandahålla praktiska lösningar till våra kunder. Därför lägger vi gärna till B.A. Internationals produkter till vårt utbud”, sade Malin Bornschein, generaldirektör på Cliniclands.

Turbiner BA Ultimate och Ultimate Power+

Bland de lanserade handstyckena och mindre utrustningsprodukterna finns även BA Ultimate och BA Ultimate Power+ turbiner med effekt på upp till 22W. Båda produkterna har snabbstopp-funktionen och fyrdubbel sprayfunktion, anti-retraktionsventil och keramiska lager. Ett standard- och ett minihuvud finns tillgängliga för dessa fiberoptiska enheter. Serien med BA Ultimate-turbiner är tillverkad med ”smart coat”-teknik för reptålighet och förbättrat grepp. BA Ultimate Power+-enheterna levereras i en instrumentkassett och kommer med ett hölje i titan, bekväm ergonomi och erbjuder suverän hantering. De är utrustade med en dynamisk effektkontroll.

Endodontiska motorer

Två endodontiska motorer ingår också i det nya utbudet: En är bordsmotorn BA Optima Endodontic Unit med 9 olika program. Den levereras med en adapter, en fotkontroll och ett stativ för handstycket. Den drivs av batteri i upp till fem timmar och är enkel att använda. Den andra är den specialiserade sladdlösa BA Optima Cordless Endodontic Unit med sju minnesprogram (5 roterande, 2 fram- och återgående), en autostoppfunktion och ett autoklaverbart huvud. Båda motorerna är kompakta, ergonomiska och har en funktion för automatisk ändring av rotationsriktning.

Endodontiska kontravinklar

Dessutom erbjuder Cliniclands relaterade endodontiska vinkelstycken med vridmomentkontroll och direkt anslutning till motorn, och som inte kräver någon bordsenhet. Enheterna finns i två olika modeller: en för elektriska mikromotorer, en för luftmotorer. Vinkelstyckena kan användas med alla vanliga NiTi-filer. Vridmomentinställningen kan enkelt hanteras i fem vridmomentnivåer tack vare en magnetisk ring och retrorotationssystem som förhindrar för stora vridmoment.

LED-härdningslampor

Tre olika LED-härdningslampor avrundar det nylanserade utbudet. Den sladdlösa enheten BA Ultima BASE 290 i snygg design erbjuder enkel hantering. Den har fyra olika härdningslägen tillgängliga: två standardlägen och 2 boostlägen. Ljuset ger upp till 3000 mW/cm2 och har ett brett emissionsspektrum för att polymerisera från 380 till 500 nm. Den erbjuder också ett energisparläge. BA Optima 10 är en lätt och kompakt härdningslampa med en härdningseffekt på 1200 mW/cm2 och en våglängd på 420 till 480 nm. Den har tre härdningslägen: full effekt, gradvis ökande och puls och en digital display. Den finns i åtta olika färger. BA Optima V Base 200 är en kraftfull men enkel härdningslampa med en kompakt, effektiv design. Den har en ljusintensitet på +1000 mW/cm2 och ett våglängdsområde på 420 till 490 nm. Tre olika tidsinställningar (5, 10, 15 sek) är tillgängliga. Enheten har också ett inbyggt batteri med en laddningsport för mikro-USB.

Mer information om produktsortimentet från B.A. International som erbjuds av Cliniclands och Cliniclands kontaktuppgifter finns på www.cliniclands.se.

Källa: Cliniclands/Henry Schein

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev