Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Cliniclands lanserar Ceramir®-produkter från Doxa Dental

Cliniclands kommer att distribuera Ceramir®-produkter från Doxa Dental, ett företag baserat i Uppsala, där man utvecklar, tillverkar och marknadsför biokeramiska tandmaterial. Med den omfattande patientportföljen är Doxa Dental världsledande på utveckling av patentskyddade biokeramiska tekniker.*

”Det är verkligen glädjande att vi nu kan komplettera vårt utbud med Doxa Dentals Ceramir®-produkter,” sa Malin Bornschein, verkställande direktör på Cliniclands. ”Från oss får våra kunder alltid de senaste lösningarna som bidrar till att de kan driva framgångsrika verksamheter och samtidigt leverera förstklassig patientvård. Genom vårt samarbete med Doxa Dental kan vi erbjuda läkare och vårdpersonal nästa generationens cement som kommer både den praktiserande läkaren och patienten till godo.”

Följande Ceramir®-produkter kan nu beställas via Cliniclands:

Ceramir® Crown & Bridge QuikCap 

Ceramir® Crown & Bridge är ett biokompatibelt och keramiskt cement som är avsett för traditionell permanent cementering av protetik, inklusive mycket starka keramiska konstruktioner, såsom litiumdisilikat och zirkon. Den har optimal flytförmåga och kvarvarande material tas enkelt bort med den styrda gelfasen. Under härdningen bildar cementet en tät förslutning med både tanden och protesen. Efter härdningen skapar cementet ett hydroxyaptit-lager på materialets yta som efterliknar tandens naturliga struktur samtidigt som mikroläckage minimeras och luckor i kanten täpps till. Ceramir® Crown & Bridge härdar också vid neutrala till alkaliska förhållanden för att skapa en långvarig, stabil kantförslutning och bidra till reducerad postoperativ känslighet. QuikCap-systemet är enkelt att blanda och appliceras direkt. Det krävs en kapselblandare och applikator för att använda QuikCap-systemet. 

Ceramir® Bioceramic Implant Cement QuikCap

Ceramir® Bioceramic Implant Cement är ett permanent, radiopakt biokeramiskt cement. Cementet, som har god flytförmåga och binder lätt, kan bilda en tät förslutning med keramik och metaller och passar därför perfekt för cementering av implantat. Cementet levereras i en QuikCap-kapsel så att det kan blandas enkelt och appliceras direkt. I varje kapsel finns en blandad volym på minst 0,17 ml cement. Det krävs en kapselblandare och applikator för att använda QuikCap-systemet.

Ceramir® Applicator 2

Det krävs en applikator för att kunna använda QuikCap-systemet. Ceramir® Applicator 2 är utformad för att kunna kombineras med QuikCap-systemet.

För mer information, besök www.cliniclands.se.

* Doxa Dental

 

Om Henry Schein och Cliniclands

Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige, Danmark och Norge. Cliniclands är baserat i Trelleborg och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården. Sedan 2019 är Cliniclands en del av Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för hälso- och sjukvårdspersonal.

Med nästan 22 000 teammedlemmar i Schein-gruppen över hela världen, förser Henry Schein mer än 1 miljon kunder med mer än 300 värdeskapande lösningar som förbättrar operativ framgång och kliniska resultat. Vår verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för tandtekniker, medicinska laboratorier, statliga och institutionella hälsovårdskliniker, såväl som andra alternativa vårdställen.

Företaget verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnät med ett urval av mer än 120 000 märkesprodukter samt Henry Scheins egna produktsortiment. Utöver det finns ytterligare mer än 180 000 produkter i specialsortimentet. Henry Schein är ett FORTUNE 500-företag och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 32 länder och territorier. För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com och www.cliniclands.se.

 

Källa: Cliniclands/Henry Schein

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev