Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Cliniclands lanserar luftsterilisator

Radic8-enheter förbättrar infektionskontrollmetoder inomhus och minskar spridningen av virus genom att neutralisera luftburna patogener.

Cliniclands har slutit ett avtal med Radic8 kring distribution av deras luftsteriliseringssystem som neutraliserar vissa virus och bakterier under en enda luftgenomströmning. Det neutraliserar även gaser och kvicksilverångor. Radic8-tekniken använder en tvåstegsprocess: filtrering följt av sterilisering. Steriliseringsprocessen är en fotokatalytisk oxideringsteknik som, när den utförs korrekt, dödar mikrobiell kontaminering mycket effektivare än endast UVC. *)

Radic8 ViruskillerTM utvecklades efter SARS-epidemin för att hantera luftburna virus 2004 och har kontinuerligt fortsatt att utvecklas. Den patenterade kärntekniken har de senaste åren testats mot flera virus som coronavirus DF2, adenovirus, influensavirus och poliovirus. Resultaten uppvisar en avdödningsgrad på 99,9999 %, log 6, under en enda luftgenomströmning. *) **)

När man har att göra med virus, är avdödningsgraden under en enda luftpassage viktigt för att minimera risken för korskontaminering. Två nyckelfaktorer att beakta vid användning av teknik för att minska exponering för luftburet- och droppvirus är att kontrollera luftflödet för att avlägsna faran från andningszonen och sterilisera luft när den passerar genom enheten.

“Patientsäkerhet har alltid varit i fokus för tandläkare. Luftreningssystem kan hjälpa tandläkare att förbättra infektionskontrollen inomhus genom att neutralisera vissa luftburna patogener med hjälp av luftsterilisering,” säger Malin Bornschein, VD för Cliniclands. “Lanseringen av luftreningsserien Radic8 understryker Cliniclands åtagande att leverera de lösningar som tandläkare behöver för att tillhandahålla högkvalitativ patientvård.”

Luftsterilisatorn Radic8 finns tillgänglig från Cliniclands i Sverige i tre olika versioner

–      Radic8 ViruskillerTM 401 (VK 401)
VK 401 är en luftrenare och sterilisator för medelstora till stora rum. Denna lösning för utrymmen på upp till 60 kvadratmeter drar bort kontaminerad luft från andningszonen. Den rena luften från VK 401 släpps ut mot båda sidorna av väggen för att maximera distributionen och skapa ett kontrollerat luftflöde inom utrymmet som den täcker. Med sin luftutbyteskapacitet är VK 401 en utmärkt lösning för tandkirurgi.

–      Radic8 ViruskillerTM 103 (VK 103)
VK 103 drar bort kontaminerad luft från andningszonen i väntrum på upp till 100 kvadratmeter. VK103-enheten skapar ett kontrollerat luftflöde i utrymmet som den täcker och kan även användas för att reglera positivt tryck för vårdinrättningar. Med sin luftutbyteskapacitet är VK 103 en utmärkt lösning för tandläkarmottagningens väntrum.

–      Radic8 Hextio
Hextio neutraliserar farliga luftburna partiklar och är en kompakt luftsterilisator för utrymmen på upp till 20 kvadratmeter. Hextio har en luftflödesriktningshuv som tillval och ett mycket tyst nattläge.  Ljusindikatorerna visar när luften är ren. Det är en bra luftsterilisator för små utrymmen.

*)   Källa: https://radic8.com/

**)  Trots att produkten ännu inte har testats mot SARS-CoV-2, är den avsedd att effektivt döda viruset baserat på det faktum att enheten har visat effektivitet mot virus som liknar SARS-CoV-2 eller som är svårare att döda.

Om Henry Schein och Clinicland

Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige, Danmark och Norge. Cliniclands är baserat i Trelleborg och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården. Sedan 2019 är Cliniclands en del av Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för hälso- och sjukvårdspersonal.

Med en global närvaro och ungefär 19 000 teammedlemmar i Schein-gruppen förser Henry Schein mer än 1 miljon kunder med mer än 300 värdeskapande lösningar som förbättrar operativ framgång och kliniska resultat. Vår verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för dentaltekniker, statliga och institutionella hälsovårdskliniker samt andra alternativa vårdställen.

Företaget verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnät med ett urval av mer än 120 000 märkesprodukter samt Henry Scheins egna produktsortiment. Utöver det finns ytterligare mer än 180 000 produkter i specialsortimentet. Henry Schein är ett FORTUNE 500-företag och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 31 länder.

För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com och www.cliniclands.se.

Källa: Henry Schein och Clinicland

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev