Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Cliniclands lanserar White Dental Beauty Professional Dissolving Whitening Strips

Med detta tillägg till White Dental Beauty-blekningsportföljen kan patienter förlänga resultaten från den professionella behandlingen på tandläkarmottagningen. Cliniclands, ett Henry Schein företag, meddelar att White Dental Beauty-portföljen utökas med lanseringen av White Dental Beauty Professional Dissolving Whitening Strips P3 i Sverige. 

Strips kommer att vara ett optimalt komplement till den professionella White Dental Beauty-blekningsbehandlingen som ges på tandläkarmottagningen och ger patienterna fler valmöjligheter att behålla ett vitare leende. Enligt bestämmelser är strips endast tillgängliga för patienter från tandläkare eftersom de innehåller 6% väteperoxid; de kombinerar två fosfater och väteperoxid, vilket representerar ”P3” i produktnamnet. Med strips bleks tänderna inifrån och tar bort ytliga fläckar. Produkten säljs i förpackningar med 28 strips. Med 15 minuters applicering – den genomsnittliga upplösningstiden beror på fuktkontakten – är strips snabba och lätta att använda och ger en frisk andedräkt.

”Vi är fast beslutna att erbjuda våra kunder nya, innovativa lösningar som hjälper till att förbättra behandlingsresultatet och ge högkvalitativ patientvård”, säger Patrick Allen, verkställande direktör på Dental, Storbritannien, Irland, Norden och Sydafrika och Commercial Development EMEA. ”Med White Dental Beauty-strips kan vi erbjuda tandläkare ett tillägg till White Dental Beauty-portföljen som kommer att utöka kundernas möjligheter att ge patienterna kosmetiska resultat av hög kvalitet och ett självsäkert leende.”

White Dental Beauty är ett professionellt sortiment av högkvalitativa tandblekningsgeler för tandläkare. White Dental Beauty-geler, som tillverkas av Optident med bas i Storbritannien, finns tillgängliga i fyra koncentrationer för att passa olika patientbehov. Produkterna överensstämmer med EUs- och Storbritanniens bestämmelser enligt Cosmetics Products Regulations (6% HP, 10% CP, 16% CP och 5% CP ’Mild’).

White Dental Beauty ger tandläkare mångsidighet och frihet vid blekning av patienters tänder och erbjuder patienter en bekväm och konsekvent tandblekningsupplevelse på så lite som 30 minuter per behandling. White Dental Beauty, som innehåller en patenterad NOVON®-formel, möjliggör en snabb, optimal blekningseffekt. Dessutom ger formeln ’Mild’ patienter med känsliga tänder en professionell blekningsupplevelse.

White Dental Beauty uppnår optimala kliniska och estetiska resultat, minimerar tandkänsligheten och hjälper till att undvika uttorkning av tänderna samtidigt som den ger synliga blekningsresultat på mindre än en vecka.

För att uppmana patienter att använda White Dental Beauty kan tandläkare få hjälp med marknadsföring och försäljning.

Källa: Cliniclands/Henry Schein

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev