Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Cliniclands på Tandfaglige Dage 2022

Cliniclands kommer att delta i Tandfaglige Dage, Nordens största mötesplats för dentalbranschen, som äger rum mellan den 7 och 8 april 2022 i Bella Center, Köpenhamn. Den innovativa distributören som betjänar tandvårdskliniker i Sverige, Danmark och Norge kommer att visa upp ett urval av dess omfattande produkt- och tjänsteportfölj vid montern C3 006A.

Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige, Danmark och Norge. Som filial till Henry Schein är Cliniclands en viktig och stark partner för högkvalitativa tandvårdslösningar från välkända varumärken och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården.

Under Tandfaglige Dage kommer en representant från Cliniclands leverantörspartner Hu-Friedy att finnas i Cliniclands monter för att svara på frågor om företagets högkvalitativa instrument och erbjuda live-demonstrationer av de aktuella produkterna. Hu-Friedy är en av de ledande globala tillverkarna av dentala instrument, med fokus på att tillhandahålla produkter som är enkla och effektiva att använda, så att tandläkare kan ge optimal klinisk vård.

”Det finns ännu mer att upptäcka vid Cliniclands monter och Cliniclands specialistteam kommer att finnas tillgängligt för frågor och produktdemonstrationer,”säger Malin Bornschein, General Manager på Cliniclands.

Bland annat, kommer deltagarna hitta EdgeEndo®, en av världens största leverantörer av roterande nickel-titanfilar. I och med lanseringen av EdgeEndo X7-files, det mest sålda NiTi-systemet i USA från EdgeEndo®, erbjuder Cliniclands återigen ett utmärkt alternativ till de nuvarande produkterna på marknaden.

Cliniclands erbjuder även Henry Scheins omfattande sortiment av högkvalitativa varumärkesprodukter. På Tandfaglige Dage kommer Cliniclands också att visa upp ett urval av de över 10 000 Henry Schein varumärkesprodukter som är designade med betoning på kvalitet och värde för att hjälpa till att göra verksamheten mer effektiv samtidigt som den ger stor patientnöjdhet. Dessa produkter har uppfyllt företagets höga standarder för att få Henry Scheins ”Seal of Excellence” och levereras med en nöjd-eller-pengarna-tillbaka-garanti.

Företaget kommer också att presentera White Dental Beauty, ett professionellt sortiment av tandblekningsgel av hög kvalitet för tandläkare. White Dental Beauty ger tandläkare mångsidighet och frihet när det gäller att bleka patienternas tänder och erbjuder patienterna en bekväm, jämn tandblekningsupplevelse på så lite som 30 minuter per behandling.

Cliniclands kommer också att visa upp produkter från B.A. International, ett av Europas största företag för lagning av dentalutrustning. B.A. Internationals egna handstycken och mindre utrustning används av mer än 100 000 tandläkare i över 50 länder. Företaget lade till B.A.

International produkterna i sitt sortiment strax före mässan och kommer att presentera ett urval av dessa.

”Cliniclands kunder kan lita på att vi hjälper dem att driva sin verksamhet mer effektivt så att de kan koncentrera sig på att tillhandahålla patientvård av hög kvalitet,” tillägger Bornschein.

För de som inte har möjlighet att närvara på utställningen, kan teamet nås på mail, chatt och telefon via www.cliniclands.se.   

 Om Henry Schein och Cliniclands

Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige, Danmark och Norge. Cliniclands är baserat i Trelleborg och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården. Sedan 2019 är Cliniclands en del av Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för hälso- och sjukvårdspersonal.

Med en global närvaro på mer än 21 600 teammedlemmar i Schein-gruppen förser Henry Schein mer än 1 miljon kunder med mer än 300 värdeskapande lösningar som förbättrar operativ framgång och kliniska resultat. Vår verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för tandtekniker, medicinska laboratorier, statliga och institutionella hälsovårdskliniker, såväl som andra alternativa vårdställen.

Företaget verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnät med ett urval av mer än 120 000 märkesprodukter samt Henry Scheins egna produktsortiment. Utöver det finns ytterligare mer än 180 000 produkter i specialsortimentet. Henry Schein är ett FORTUNE 500-företag och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 32 länder och territorier.

För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com och www.cliniclands.se.

Källa: Cliniclands och Henry Schein

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev