Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Cliniclands presenterar sin omfattande portfölj av tandvårdslösningar på Swedental 2022

Cliniclands kommer att delta i Swedental 2022, som äger rum mellan den 16 och 18 november 2022 i Svenska Mässan i Göteborg. Den innovativa distributören som betjänar tandvårdskliniker i Sverige, Danmark och Norge, och filial till Henry Schein, kommer att visa upp ett urval av dess omfattande produkt- och tjänsteportfölj.

”Cliniclands strävar ständigt efter att utöka företagets produktportfölj för att tillhandahålla de kliniska lösningar som tandläkare behöver och siktar på att vara det främsta valet av partner. Swedental är ett utmärkt tillfälle att personligen träffa våra kunder och intresserade tandläkare för att diskutera deras behov och presentera våra lösningar. Cliniclands kunder kan lita på att vi hjälper dem att driva sina kliniker och att förbättra deras förmåga att erbjuda patientvård på hög nivå”, säger Patrick Allen, Managing Director på Henry Schein för Storbritannien, Irland, Sydafrika och Skandinavien.

Bland annat, kommer deltagarna hitta EdgeEndo®, en av världens största leverantörer av roterande nickel-titanfilar. 1 I och med EdgeEndo X7-files, det mest sålda NiTi-systemet i USA från EdgeEndo®, erbjuder Cliniclands återigen ett utmärkt alternativ till de nuvarande produkterna på marknaden.

Cliniclands erbjuder även Henry Scheins omfattande sortiment av högkvalitativa varumärkesprodukter. På Swedental kommer Cliniclands att visa upp ett urval av de över 10 000 Henry Schein varumärkesprodukter som är designade med betoning på kvalitet och pris för att hjälpa till att göra verksamheten mer effektiv samtidigt som den ger stor patientnöjdhet. Dessa produkter har uppfyllt företagets höga standarder för att få Henry Scheins ”Seal of Excellence” och levereras med en nöjd-eller-pengarna-tillbaka-garanti.

Företaget kommer också att presentera White Dental Beauty, ett professionellt sortiment av tandblekningsgel av hög kvalitet för tandläkare. White Dental Beauty ger tandläkare mångsidighet och frihet när det gäller att bleka patienternas tänder och erbjuder patienterna en bekväm, jämn tandblekningsupplevelse på så lite som 30 minuter per behandling.

Cliniclands kommer att visa upp produkter från B.A. International, ett av Europas största företag för lagning av dentalutrustning. B.A. Internationals egna handstycken och mindre utrustning används av mer än 100 000 tandläkare i över 50 länder.

Företaget utökar också sitt utbud av 3D-printer med produkter från SprintRay, ett teknikföretag som konstruerar heltäckande 3D-printlösningar för tandläkare. Cliniclands kommer att tillhandahålla ett urval av SprintRays portfölj av 3D-skrivare som ett alternativ för tandläkarmottagningar. Detta medför att man kan tillverka tandregleringar, implantatkirurgiska styrskenor, ocklusala skydd, digitala proteser, indirekta restaurationer och mer i kliniken. På Swedental kommer en representant från SprintRay göra live demos med 3D-printaren.

Företagets specialistteam kan hjälpa tandläkare att få en överblick över den teknik och produkter som finns på marknaden idag, de kan berätta vilken lösning som passar den enskilda mottagningen eller laboratoriets behov samt förstå hur dessa lösningar kan integreras i det dagliga arbetsflödet på bästa sätt. På så sätt vill man förbättra effektiviteten och den vård som tillhandahålls patienterna.

Under temat ” Enkel estetik och förutsägbara resultat” kommer SACD och AACD ackrediterade Cecilia Ömo från Birka Tandvård göra hands-on demonstrationer med kompositer, anteriort och posteriort i Cliniclands monter. Ms. Ömo kommer visa tekniker som Injection Molding och Index Technique, hålltider kommer finnas i Cliniclands program.

För de som inte har möjlighet att närvara på utställningen, kan teamet nås på mail, chatt och telefon via www.cliniclands.se.

Källa: Cliniclands/Henry Schein

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev