Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Cliniclands utökar sitt utbud av tjänster och support för tandläkare i Sverige

Cliniclands samarbetar med B.A. International vid öppningen av ett servicecenter för reparation av dentala handstycken och mindre utrustning i Trelleborg.

Cliniclands, känt för sitt omfattande sortiment av förbrukningsartiklar, komposit, tandblekning, implantat, proteser och kontorsmaterial, är glada över att samarbeta med B.A. International  vid öppningen av ett servicecenter i Trelleborg för reparation av handstycken och mindre utrustning. B.A. Nordics erbjuder service och reparationer av en rad olika dentala enheter, tillsammans med en specialiserad kundserviceavdelning och certifierade tekniker som har erfarenhet av större märken inom tandvårdsutrustning.

Som partner till B.A. International – en tillverkare av högkvalitativa handstycken och mindre utrustning och leverantör av förstklassiga tjänster – erbjuder Cliniclands för närvarande tandläkare i Sverige en rad produkter från B.A. International. Detta erbjudande utökas nu genom B.A. Nordics lokala reparationsservice.

Tidigare skickades handstycken som behövde repareras till Storbritannien, vilket resulterade i längre leveranstider för personer i Sverige. På B.A. Nordics nya servicecenter kan kliniken dra nytta av en 24-timmars reparationstid och kan förvänta sig att få tillbaka sin enhet inom några dagar. Dessutom bidrar närheten till att skapa en sömlös kommunikation för kunderna, vilket möjliggör en personlig förståelse för individuella behov. Och genom att reparera handstycken minskar behovet av att tillverka nya enheter, vilket i sin tur bidrar till ökad miljömässig hållbarhet.

”På Cliniclands är vi fast beslutna att fortsätta förbättra våra erbjudanden för tandvårdspersonal och vi är glada över att tillsammans med B.A. International lansera B.A. Nordics servicecenter, som kommer att leverera en snabb, högkvalitativ och tillförlitlig reparationsprocess för handstycken”, säger Patrick Allen, Vice President för Henry Schein Dental och Commercial Development för EMEA-regionen. 

B.A. International betjänar över 100 000 tandläkare i över 70 länder runt om i världen. B.A. Nordics servicecenter kombinerar internationell expertis med lokal, specialiserad kunskap. 

”Vi förstår att en snabb, enkel och kostnadseffektiv reparationsprocess för handstycken är avgörande för att upprätthålla det dagliga arbetsflödet på en klinik”, säger Yusuf Galimli, Commercial Director på B.A. International. ”Vårt team av experter i Trelleborg står redo att tillhandahålla en enkel och förstklassig reparationsprocess som hjälper tandvårdspersonal att få mer tid över till patientvård.”

När handstycket har tagits emot och utvärderats kommer en tekniker att skicka en kostnadsfri offert. Reparationer utförs enligt tillverkarens specifikationer och inbegriper ett chuckretentionstest, hastighetstest och kontroll av koncentricitet, vattensystem och avgassystem. Handstycken returneras i skyddande, återanvändbara och autoklaverbara B.A.-sterituber för att säkerställa att de reparerade handstyckena returneras på ett säkert och hygieniskt sätt.

För att fira öppnandet ger B.A. Nordics 20 procent rabatt på alla kunders första reparation av handstycken fram till den 31 maj 2024. Kliniken kan skicka epost till kundtjanst@cliniclands.com eller ringa 0410-741 220 för mer information och för att komma igång med reparationsprocessen.

B.A. International grundades 1989 som ett företag för reparation av handstycken med säte i Northampton, Storbritannien. Idag har företaget reparationsverksamheter i Europa och Asien och fortsätter att expandera internationellt.

Om Henry Schein och Cliniclands
Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige och Danmark. Cliniclands är baserat i Trelleborg och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården. Sedan 2019 är Cliniclands en del av Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för hälso- och sjukvårdspersonal.
Med ungefär 24 000 Team Schein-medlemmar från hela världen säljer företagets nätverk av betrodda rådgivare mer än 300 välrenommerade lösningar som hjälper över 1 miljon kunder att lyckas med sina affärer och kliniska resultat. Vårt företags verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för tandtekniker, statliga och institutionella hälsovårdskliniker, såväl som andra alternativa vårdställen.
Henry Schein verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnätverk, med ett urval av över 300 000 märkesvaror och Henry Scheins egna varumärken i våra distributionscenter. Henry Schein är ett FORTUNE 500 Company och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 33 länder och territorier.

För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com och www.cliniclands.se.

Källa: Cliniclands/Henry Schein

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev