Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Corus expanderar till Skandinavien genom förvärv av Nordentic

Corus, den ledande digitala dentala laboratoriegruppen i Europa, har förvärvat Skandinaviens största aktör Nordentic, och befäster därmed ytterligare sin starka position inom tandteknik på den europeiska marknaden.


Nicolas Bonnard, co-VD, Jeroen Van Asten, co-VD och Juan Roma grundare, Corus. + Johnny Tekin, vd på Nordentic

Nordentic som genom sina 12 laboratorier i Sverige, Norge och Danmark levererar tandtekniska produkter och tjänster av hög kvalitet, omsätter ca 400 milj kr. Företaget, med huvudkontor i Malmö, har en ambition att tillsammans med Corus leda den europeiska digitaliseringen av sektorn, samtidigt som man fortsatt upprätthåller sin lokala och personliga service genom respektive laboratorium i sitt nätverk.

Bolagets vd, Johnny Tekin, kommer att få en viktig ledarroll inom Corus med bibehållet ansvar för Skandinavien. Enligt Corus integrationsmodell kommer även Nordentics ledning och laboratoriechefer att bli aktieägare i Corus medan Adelis (private equity-bolaget som stöttat Nordentic fram tills nu) lämnar.

Nordentic och dess laboratorier kommer att fortsätta att verka med sina nuvarande varumärken.

Detta är Corus första insteg i Norden, med ytterligare expansion planerad både inom och utanför Skandinavien. Som en del av sin strategi strävar gruppen efter att integrera välrenommerade lokala entreprenörer som sedan blir aktieägare, för att säkerställa högsta servicenivå lokalt till befintliga kunder. Corus verkar som en helt integrerad digital plattform där tandläkare kan interageras med laboratoriet och patienten, samtidigt som de säkerställer spårbarhet av ordrar, effektiva och högkvalitativa produkter och tjänster – allt för att möta patientens förväntningar. Corus-nätverket erbjuder en global lösning till tandläkare baserad på en innovativ och differentierad portfölj av arbetsprotokoll, produkter, tjänster, träning och utbildning samtidigt som en lokal och personlig miljö bibehålls, vilket säkerställer en bättre tandvård och upplevelse för patienten.

Med 63 laboratorier och över 1 500 anställda kommer gruppen att betjäna mer än 12 000 tandläkarmottagningar spridda över Spanien, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Sverige, Norge, Danmark och Portugal. Efter förvärvet av Nordentic avser Corus att öka sin omsättning till totalt cirka 180 miljoner Euro i slutet av 2022, genom en kombination av organisk tillväxt och konsolidering av ytterligare laboratorier i både befintliga och nya regioner. Nuvarande private equity-investerare Careventures och Quadrum Capital har åtagit sig att fortsatt stötta företagets plan för framtida tillväxt.

Vi har samma vision och samma värderingar som Nordentic och är glada över att addera deras kompetens till vår. Genom att arbeta tillsammans kommer vi att stärka vårt kunnande och samtidigt befästa vår position som ledare inom avancerad digital tandvård i Europa, samtidigt som vi levererar en lokal och personlig service till alla våra kunder och i slutänden till patienterna. Vi fortsätter att arbeta för ytterligare expansion i Europa och etablerar nu ett oöverträffat nätverk som arbetar mot digitala framsteg för hela branschen.”, säger Nicolas Bonnard, co-VD på Corus.

Digitaliseringen av processer är en nyckelfaktor inom alla branscher, inte minst är detta relevant inom tandvårdssektorn. När det gäller att skapa innovativa produkter och tjänster strävar vi efter att leverera effektivitet och kvalitet till tandläkaren samtidigt som patientens bekvämlighet och upplevelse förbättras. Eftersom Norden ligger i framkant vad gäller innovation är det en nyckelmarknad för oss, vilket bidrar till den ledande expertis och kunskap som vi har integrerat från alla europeiska marknader vi är närvarande på. Vi ser fram emot att fortsätta den expansionsresa som gjort oss ledande inom digital tandvård.”, tillägger Jeroen Van Asten, co-VD på Corus.

Det är en dröm som går i uppfyllelse när vi nu går samman med den ledande dentallabb-gruppen i Europa. Nu kan vi tillsammans med Corus fortsätta att forma framtiden för vår industri. Integrationen har blivit möjlig genom att vi delar samma värderingar och visioner. Det som gör denna resa så intressant är alla de synergier som uppstår inom alla områden, vilket skapar många möjligheter, inte bara för våra medarbetare utan även för alla våra kunder och deras patienter. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla produkter och använda den senaste tekniken som kommer att förändra människors  liv. Visionen ”Making Scandinavia Smile” omfattar nu även Europa!”, säger Johnny Tekin, vd på Nordentic.

Deloitte Corporate Finance, Baker&Mckenzie och Alvarez&Marsal har varit Corus rådgivare. Clearwater, White&Case och Svalner har agerat rådgivare till Nordentic och Adelis.

 

Om Corus

Corus är ledande inom tandteknik i Europa, och har centraliserade servicecenter i Barcelona (södra Europa) och Amersfoort (norra Europa). Corus grundades 2015 och är dedikerade i paradigmskiftet för en ny tandvård, 100 % digitaliserad, personlig och med mervärde för tandläkaren och patienterna. Sedan bolaget grundades har Corus integrerat mer än 60 tandproteslaboratorier i Spanien, Frankrike, Portugal, Nederländerna och Belgien, med ett team på mer än 1 200 medarbetare, som erbjuder tandläkare differentierande och exklusiva protokoll, produkter, tjänster, träning och utbildning.

 

Om Nordentic

Nordentic är den ledande dentallabb-gruppen i Skandinavien med över 20 laboratorier som ingått i samma koncern sedan 2016 (konsoliderade till 12 st idag). Gruppen har banat väg för den tekniska utvecklingen av branschen genom att kombinera ledningens djupa industriella kunskap med strategiska integrationer. Nordentic har utvecklats till en av Europas ledande dentallabb-koncerner, fokuserade på onshore/lokal produktion.

 

Om Careventures

Careventures är ett pan-europeiskt private equity-företag baserat i Bryssel och Barcelona, specialiserat på investeringar inom hälso- och sjukvård. Careventures präglas av en pan-europeisk vision, kombinerat med ett hängivet, praktiskt och ansvarsfullt förhållningssätt. Genom att stödja olika projekt och entreprenörer i deras uppdrag att förbättra kvaliteten på europeisk hälso- och sjukvård stödjer Careventures innovativa idéer och modeller, samtidigt som man skapar värde för sina investerare och för hela samhället. Företaget har genomfört mer än 100 framgångsrika tilläggstransaktioner i 10 olika EU-länder med mer än 6 000 anställda i de företag man förvaltar.

 

Om Quadrum Capital

Quadrum Capital är ett oberoende investeringsbolag som hjälper medelstora företag att nå sina tillväxtambitioner på ett ansvarsfullt sätt. Grunden för detta är entreprenörsanda, starkt engagemang, högkvalitativ ledningserfarenhet, nätverk och finansiell styrka. Quadrum Capital har kontor i Woerden och Almelo och utmärker sig genom sin starka regionala koppling och sin ”no-nonsens-mentalitet”.

 

Källa: Corus/Nordentic

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev