Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Corus/Nordentic fortsätter med sin satsning i Danmark genom integrationen av Ratjen Dentallaboratorie, i Aarhus

Corus/Nordentic, den ledande digitala tandteknikgruppen i Europa, har integrerat Ratjen Dentallaboratorie i Aarhus.
Det är det andra förvärvet på kort tid som har genomförts Corus/Nordentic i Danmark.

Nordentic vill bibehålla kunskapen och supporten på lokal nivå. En stor satsning kommer att fortlöpa på det digitala arbetsflödet samt erbjuda en fantastisk support till kliniker inom detta område. Detta är en stor fördel för både kliniker och patienten som kan ha en partner som jobbar med den senaste tekniken och de bästa materialen som finns på marknaden. Nordentic tror på det personliga samarbetet mellan tandläkare och tandtekniker där man kan kommunicera och vara tillgängliga för varandra för att uppnå det optimala resultatet för patienterna, både i det digitala och analoga arbetssättet. Att vi har en stor kapacitet inom produktion och know-how inom den skandinaviska regionen är en stor fördel till samtliga labb inom Nordentic, tandläkarkliniker och inte minst för patienten. Det är av den anledningen som vi har vårt motto: Making Skandinavia Smile!

Nordentic är numera marknadsledare inom lokalt producerade protetiska lösningar i Danmark. Resan med att konsolidera sin närvaro och ta ledarposition genom att erbjuda högkvalitativa digitala protetiska lösningar till tandkliniker kommer att fortlöpa.

Ratjen Dentallaboratorium är ett familjeägt företag som startades av nuvarande laboratoriechefs pappa 1981. Nuvarande laboratoriechef, Morten Ratjen har drivit laboratoriet sedan 2011 och har under denna tid vuxit till ett starkt varumärke som förknippas med hög kvalitet, service, rådgivning och med avsikten att bygga långsiktiga relationer med sina kunder. Laboratoriet, som ligger i Aarhus, är den naturliga partnern för många av landets tandläkare, både inom privata sektorn och på Aarhus universitet. Företagets kunder uppskattar den nära dialogen med Ratjen-teamet när det kommer till individuella protetiska lösningar samt säkerställandet i att få de bästa resultaten. Ratjen dentallaboratorium differentierade position på marknaden bygger på ett högkvalificerat och innovativt team med 5 medarbetare.

Nu, som aktieägare i Corus, kommer Morten Ratjen att behålla sina ansvarsområden och sitt ledarskap inom Ratjen dentallaboratorium samtidigt som han bidrar till utvecklingsstrategin i Danmark och den kontinuerliga produkt- och tjänsteinnovationen inom företaget.

Johnny Tekin, VD Nordentic:”Det är glädjande att vi får in en ny medlem till familjen Corus/Nordentic med den kompetens som Ratjen dentallaboratorium för med sig och som har liknande mål och visioner som resten av våra systerlabb inom koncernen. Labbet är känt för sitt breda kunnande inom fast & implantatprotetik och sist men inte minst, sitt nära samarbete med tandläkarna i landet. Extra roligt är det såklart med deras fokus på hög service, digitala arbetsflöden, lokalt producerad tandteknik och hög kvalitet.

Morten Ratjen, Ratjen dentallaboratorium:”Att ansluta sig till Corus/Nordentic-familjen var ett naturligt val eftersom Nordentic stödjer ”Made in Denmark” och Skandinavien och det har haft stor betydelse i mitt beslut. Vi vill vara med resan som förändrar dentalbranschen i Europa samt att jag nu kan ta del av den senaste tekniken och materialen som i slutändan kommer att gynna både klinik och patient.

Om Corus: är det ledande europeiska företaget inom tandteknik. Grundat 2015, är Corus fördjupat i paradigmskiftet mot en ny digitaliserad tandvård, 100% anpassad och med mervärde för tandläkaren och patienten. Sedan starten har Corus integrerat över 70 dentallaboratorier i Spanien, Frankrike, Portugal, Nederländerna, Belgien, Sverige, Norge och Danmark, och har ett team med över 1 600 medarbetare som erbjuder tandläkare differentierade och exklusiva protokoll, produkter, tjänster och utbildning.

Om Nordentic: är den ledande tandteknikgruppen i Skandinavien med över 25 laboratorier som har varit en del av samma grupp sedan 2016 (konsoliderade till 14 idag inklusive Ratjen dentallab.) Gruppen, som har verksamhet i Sverige, Danmark och Norge, har banat väg för branschens tekniska utveckling genom att kombinera ledningens djupa industriella kunskap med strategiska integrationer. Nordentic har varit en del av Corus sedan den 1 september 2022.

Moalem Weitemeyer och har agerat som rådgivare åt Corus & Nordentic.

Källa: Corus & Nordentic

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev