Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

4 januari 2011

Crocebo Bio introducerar en ny, specifik medicinsk behandling mot parodontit

Crocebo Bio lanserar Decapinol, ett nytt evidensbaserat behandlingsalternativ för hjälp vid behandling av gingivit och förebyggande av parodontit. Terapin baseras på banbrytande svensk forskning.

Gingivit och dess förlängning parodontit är vanliga kliniska sjukdomar som orsakar stort lidande och stora kostnader, och på allvar hotar patientens hälsa och livskvalitet. Decapinol möjliggör effektiv och skonsam hjälp vid behandling i tandköttssjukdomens alla faser, både på mottagningen och som egenvård i hemmet mellan mottagningsbesöken.

Produkten Decapinol är avsett för lokal terapi och bygger en skyddande barriär mot gingivit. Decapinol har en unik verkningsmekanism som förhindrar bakteriell vidhäftning till epitel och dentalytor, och till skillnad från klorhexidinprodukter och sköljvätskor baserade på alkohol är Decapinol utvecklad för långtidsanvändning.

Decapinol har licensierats in från det brittiska läkemedelsbolaget Sinclair Pharmaceuticals, för marknadsföring och försäljning på den svenska respektive danska marknaden.

Källa: Presskontakt.se Pressmedelandet i sin helhet ››

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev