Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ledarskap

22 mars 2011

Dags att förbereda för chefs-växling

De närmaste 10 åren kommer 15 000 av de 37 000 chefer som finns i kommuner och landsting att ha nått pensionsålder. Nu handlar det om att rekrytera nya chefer med rätt egenskaper för att klara av generationsväxlingen, manar Sveriges Kommuner och Landsting.

Studier från SKL, till exempel Framgångsrika skolkommuner pekar på gott ledarskap som en framgångsfaktor i de kommuner som lyckas bäst i till exempel skolan och äldreomsorgen.

Det behövs många olika insatser för att säkra tillgången på chefer i kommuner och landsting de närmaste åren. Utbildning och stöd till nya chefer och att utveckla de organisatoriska förutsättningarna för chefsuppdraget är några exempel.

– För att lyckas med chefsförsörjningen behöver vi ta vara på intresset för ledarskap hos dem som redan arbetar i kommuner och landsting. Vi har många unga talangfulla medarbetare med potential för ledarskap. De behöver få chans att snabbare än idag växa in i en ledarroll, säger Håkan Sörman vd på SKL.

Källa: Kvalitetsmagasinet.se ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev