Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Dålig tandhälsa hos svaga grupper

Tandhälsan är mycket dålig hos socioekonomiskt svaga grupper, till exempel förtidspensionärer, långtidsarbetslösa och ensamstående föräldrar. Det konstaterar Socialstyrelsen i sin Folkhälsorapport 2009.

Tandhälsan är betydligt sämre hos socioekonomiskt svaga grupper . Till dessa grupper räknas bland annat förtidspensionärer, långtidsarbetslösa och ensamstående föräldrar som inte går till tandläkaren för att de inte har råd och således inte får den tandvård de skulle behöva.

En annan grupp som inte får tillräcklig tandvård är äldre multisjuka och som bor kvar hemma får inte tillräcklig tandvård. Dessutom konstaterar Socialstyrelsen att det bland psykiskt sjuka och hemlösa finns många som aldrig nås av den uppsökande tandvården, trots dålig tandhälsa.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev