Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Organisation

28 februari 2022

Dansk Tandsundhed – ny organisation för danska kedjor

En ny branschorganisation för danska tandvårdskedjor har bildats. Den heter Dansk Tandsundhed och de ser sig själva som ett komplement till det danska tandläkarförbundet Tandlægeforeningen.

– Tandvårdskedjor står för en större andel än tidigare. Vi uppskattar att nästan en tredjedel av patienterna idag kommer till en kedja och vi representerar mer än 120 kliniker, så vi är en stor aktör. Därför anser vi också att vi har ett ansvar att vara språkrör och bidra till bättre tandhälsa bland befolkningen, säger ordförande Jens Mondrup, i en intervju i danska Tandlægeblade.

Jens Modrup

Dansk Tandsundhed ser sig som en medspelare och ett komplement till det danska tandläkarförbundet Tandlægeforeningen. Dansk Tandsundhed vill bland annat verka för fler utbildningsplatser för tandläkare i Danmark, smidigare och mindre krånglig lagstiftning för privata tandläkare samt snabbare tillgång till kvalificerad utländsk arbetskraft.

Jens Modrup är VD för Colosseum Danmark, som är en del av Colosseum Dental Group, med 50 kliniker och laboratorier i 11 europeiska länder.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev