Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

23 oktober 2012

Dawson Academy inleder samarbete med Dental24

Dawson Academy UK och BD Seminars har inlett ett samarbete med Dental24 för att öka intresset för förstklassig tandvård.

Många svenska tandläkare men även tandhygienister, tandtekniker och tandsköterskor vill utveckla sig och lära sig nya metoder och delta i efterutbildningar som Dawson Academy’s kurser och study groups.

Dawson Academy tillhandahåller avancerade utbildningar i de metoder och färdigheter som krävs för en framgångsrik klinisk tandvård.

– Det är därför extra roligt att få inleda ett samarbeta med väl ansedda Dawson Academy, säger Per Ahlberg på Dental24.

Dawson Academy har sina utbildningscentra i St. Petersburg nära Tampa i Florida, USA, och i Wirral utanför Liverpool i England.

Kurserna i England hålls i en konverterad ladugård i den pittoreska byn Thornton Hough i Wirral nära Liverpool och Chester, bara 2 timmars flygresa från Sverige. Kurserna leds av bl.a. Dr Ian Buckle som också är ledamot av Dawson Academy.

Dawson Academy har kurser för hela tandvårdsteamet, d v s även för tandsköterskor, tandhygienister och tandtekniker, som vid sidan av tandläkare alla har en viktig roll i processen att erbjuda patienterna en förstklassig och hållbar tandvård.

Dawson350

Aktuella utbildningar på Dawson Acadmy kommer löpande att aviseras på Dental24.

Dawson-konceptet

Många svenska tandläkare och tandtekniker har redan gått kurs på Dawson Academy och är närmast lyriska över sina nya kunskaper som gör att de nu kan erbjuda förutsägbar kvalitet.

Tandläkare Bengt Glimstedt och tandtekniker Przemek Seweryniaks delar med sig av sina erfarenheter. Se också en video med den danske tandläkaren Claus Dønvang på Dawson Acadamy kurs i Wirral.

Bengt Glimstedt:

Utvecklas eller avvecklas – valet är ditt!

Sedan jag tog min tandläkarexamen har jag alltid varit nyfiken på nya tekniker, material, osv, och jag har därför varit en flitig ”kursare” inom många olika områden av odontologin. Med åren har mitt intresse för protetik tilltagit och alltmer av mitt dagliga kliniska arbete har jag ägnat åt detta.

Efter nästan 30 år som privatpraktiker trodde jag att jag var fullärd. Det var jag inte!

År 2000 åkte jag till San Francisco för att delta i min första AACD-kongress (American Academy of Cosmetic Dentistry). Efter en intensiv vecka återvände jag till min kliniska vardag med stor ödmjukhet inför all ny kunskap. Jag visste inte allt! Jag var mycket frustrerad, men samtidigt sugen att påbörja en ny utbildningsresa inom området kosmetisk tandvård. Jag förstod att ”förändringen” behövde sin tid för att landa, annars hade det blivit mig övermäktigt.

Vid nästa års AACD-kongress gick jag en föreläsningsserie som handlade om ocklusion och lyssnade på stora namn som Frank Spear, John Kois och nestorn Peter Dawson. Det var lite förvirrande att lyssna på företrädare för olika ”ocklusionsfilosofier”, men ett begrepp etsade sig fast i mitt minne och kom att påverka mitt framtida val av ocklusionsutbildning: ”Complete Dentistry”.

Detta gjorde ett större intryck i min kliniska själ än all min dittills sammantagna kunskap om kosmetisk tandvård. Än en gång kom jag hem med en aha-upplevelse. Jag sökte upp all information jag kunde hitta om Peter Dawson och Dawsonakademin i Florida. Jag köpte böcker, DVD:er och 2005 gick jag min första ocklusionsutbildning för Peter Dawson i West Palm Beach.

Jag var fast! Äntligen fick jag den sista pusselbiten som jag hade saknat: funktionens avgörande betydelse för långsiktig kvalitet.

Utbilda patienten i vad som ev. behöver göras för att bibehålla hans/hennes mun frisk livet ut!

För att kunna leva upp till detta påbörjade jag min mest spännande utbildningsresa i mitt liv hittills. Det är en stegvis utbildning som ges både i USA och England. De senaste fyra kurserna har jag gått på Dawsonakademin i Wirral utanför Liverpool. Den drivs av Dr. Ian Buckle och hans kollegor från Dawsonakademin i USA. Grundutbildningen är en blandning av föreläsningar och praktiska övningar. En perfekt kombination.

Jag har gått de här grundkurserna under några års tid. Jag tror det är klokt att inte komprimera utbildningen. Det är en hel del ny information som ska sjunka in och omsättas i den dagliga kliniska verksamheten.

Min ”Dawson-resa” har precis börjat. Med min nya kunskap ser jag fram emot att praktisera förutsägbar kvalitetstandvård under många år framåt.

Vänta inte – börja din resa nu!

 

Tandläkare Bengt Glimstedt, Karlskrona ››

Tandtekniker Przemek Seweryniak:

Förutsägbart och hållbart!

Förutsägbarhet i komplexa arbeten har alltid varit ett gissel, eftersom det är så många saker som kan gå fel.

Med Dawson-konceptet blir resultatet på stora som små arbeten förutsägbart och de felkällor och fallgropar som finns elimineras.

Justeringar i munnen blir i det närmast ett minne blott och framför allt så får man arbeten som håller många år framöver.

Om du börjar studera Dawson-konceptet och tar det till dig kommer det att öppna en helt ny värld för dig och ge dig en helt ny inblick i ditt arbetsliv vare sig du är tandläkare eller tandtekniker.

Tandtekniker Przemek Seweryniak, Cosmodent Malmö

Videos:

Se tandläkare Claus Dønvang på kurs på Dawson Academy i Wirral ››

Se film om Dawson Academy ››

Planerade Dawson Academy kurser i England:

The Dawson Academy: Restoring Anterior Teeth

Wirral, England 31 januari – 2 februari 2013 2,5 dagars Föreläsning och Hands On

Wirral, England 12-14 september 2013 2,5 dagars Föreläsning och Hands On

 

The Art & Science of Equilibration

 

Wirral, England 29 november – 1 december 2012

Wirral, England 13 -15 juni 2013

Comprehensive Examination and Record

Wirral, England 14-16 Februari 2013

 

Treatment Planning Functional Aesthetic Excellence

Wirral, England 10-12 jan 2013 2,5 Dagar Föreläsning och Hands On Kursen

Wirral, England 18-20 april 2013 2,5 Dagar Föreläsning och Hands On Kursen

Dawson

www.bdseminars.com

www.thedawsonacademy.com

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev