Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Debatt

1 mars 2011

Debatt om bästa vårdvalet

Praktikertjänst hälso- och sjukvård storsatsar i Almedalen

Remissinstanserna gav tummen ner för LOVE (Lagen om vårdgivaretablering) och regeringen förväntas inte gå vidare med detta lagförslag. I väntan på en fullgod utredning om hur ett nytt system skulle kunna se ut förblir politiken nationellt förvaltande. Men i Halland och Stockholm pågår utvecklingen av vårdval för specialister för fullt.

Det bästa från dessa vårdval kommer att vara förebilder när andra landsting följer efter och vi vill därför uppmärksamma dessa två exempel i Almedalen onsdagen den 6 juli kl.13.00–15.00 genom att arrangera en debatt om bästa vårdvalet för specialister. Deltagare kommer att vara ledande företrädare från Hallands landsting, SLL och regeringen.

”Vi vill lyfta fram de system för vårdval för specialister som nu växer fram”, säger Björn Zackrisson affärsområdeschef Praktikertjänst. De ser väldigt olika ut men ambitionen är den samma, kapa köer, öka valfriheten och förstås pressa kostnaderna avslutar Björn Zackrisson.

Ambitionen är även att bjuda in en internationell gäst inom hälso- och sjukvårdsområdet. Vi hoppas kunna erbjuda en representant från Storbritanniens regering för att berätta om deras sjukvårdsreform för NHS. Reformen påminner en hel del om vårdval plus som Halland har för avsikt att sjösätta 2012, därför är den intressant att belysa menar Björn Zackrisson.

Praktikertjänst kommer även att anordna en debatt tävling där debattörerna ska få byta ståndpunkter och  vem som skall argumentera för vad. ”Vi vill genom en annorlunda debattform öka debattlusten i Almedalen 2011”, säger Björn Zackrisson.

Källa: Praktikertjänst – 2011-03-01

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev