Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

DeMedici Medical Face Masks för tandläkarmottagningar

Medicinska masker till 100 % tillverkade i Italien med en bakteriell filtreringseffekt på mer än 99,5 % – testade i enlighet med den europeiska standarden EN 14683:2019 och ISO-standarden 10993.

Det globala företaget Zirkonzahn (Italien) har utökat sitt utbud av produkter för tandläkarteam med masker som skyddar näsa och mun. Produktserien omfattar DeMedici Medical Face Masks (masker av typ II och typ IIR, lämpliga för medicinsk personal och för användning på tandläkarmottagningar) samt maskerna Comfort Pro för daglig användning. Alla har en bakteriell filtreringseffekt (BFE) på mer än 99,5 % och är helt tillverkade vid företagets produktanläggningar med halv- eller helautomatiska maskiner. Maskerna är svetsade individuellt och består av tre lager av nonwovenmaterial (spunbond och en fin strukturerad filterfleece, tillverkad med smältblåstning).

Tester för godkänd kvalitet

Masker av typ II och typ IIR är testade enligt den europeiska standarden EN 14683:2019 och ISO-standarden 10993 (biologisk värdering av medicintekniska produkter). I detta avseende har följande tester utförts av ett externt testlaboratorium:

  • Mikrobiell renlighet
  • Bakteriell filtreringseffekt
  • Differentialtryck
  • Stänkmotstånd
  • Cytotoxicitet
  • Sensibiliseringstest
  • Irritationstest

Miljövänlig förpackning och möjlighet till märkning   

DeMedici Medical Face Masks finns i praktiska och återvinningsbara kartonger med 20 eller 50 delar samt i förpackningar med 5 eller 10 enheter tillverkade av återvunnet material. På begäran kan de också fås separat förpackade och märkta med en företagslogotyp eller bokstäver.

Källa: Zirkonzahn

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev