Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Dentology – Lyckat digitalt symposium online

Den 29 och 30 januari 2021 beredde ”Dentology – powered by Henry Schein” vägen för en ny era av pedagogiska och informativa online-evenemang i direktsändning kring digitalisering av tandvård. Nu kan du ta del av denna digitala utbildning ”on-demand” till och med den 27 februari 2021.


Dentology, powered by Henry Schein

”Dentology, powered by Henry Schein” fick en lyckad start med värdefulla insikter kollegor emellan i en värld av digital tandvård

Henry Scheins första helt virtuella symposium bjöd på omfattande insikter i den snabbt föränderliga världen inom digital tandvård.

Från det digitala arbetsflödet, digital implantologi och ortodonti

Ett namnkunnigt urval av 14 internationella experter levererade banbrytande utbildningsinnehåll om ämnen som sträcker sig från det digitala arbetsflödet och digital implantologi till ortodonti. Frågor som hur man bäst kommer igång med digital vård, hur man gör det mesta av den intraorala scannern och hur man använder digitalisering för att kommunicera med patienterna är bara några exempel på de många olika ämnen med skiftande fokus som diskuterades. Efter presentationerna fortsatte deltagarna och experterna samtalet genom att delta i live-diskussioner och frågestunder.

Huvudtalare var bland andra professor dr Irena Sailer (Schweiz) och dr Simon Chard (Storbritannien). I sina föreläsningar förklarade de vilka effekter digitaliseringen har haft på tandvården och gav en inblick i digitaliseringens framtid, samt inspirerande input om de möjligheter till patientkommunikation som sociala medier erbjuder. Dessutom delade tolv experter från åtta länder med sig av sin extraordinära expertis till deltagarna. Bland dem märktes Wouter Reybrouck (Belgien), dr Jacques Vermeulen och dr Christian Moussally (Frankrike), dr Ole Schmitt och dr Andreas Kurbad (Tyskland), Stefano Negrini och dr Mauro Fazioni (Italien), professor dr Guillermo Pradiés och dr Ferran Llansana (Spanien), professor dr Daniël Wismeijer (Nederländerna), dr Ian Buckle (Storbritannien) och dr Katya Archambault (USA).

Speciell gäst på symposiet var Randi Zuckerberg, dotter till tandläkaren Edward Zuckerberg och tidigare chef för marknadsutveckling och talesperson för Facebook, ett företag som hennes bror Marc var med och grundade. Hon fanns med på listan ”50 Digital Power Players” i The Hollywood Reporter. Med sitt livliga och inspirerande tal med anekdoter från den egna karriären och de otroliga framgångarna den resulterat i gav hon informativ input inom ämnen som affärsoptimering och effektivitet i praktiken.

Paneldiskussion

Den sista punkten på dagordningen under de två evenemangsdagarna var den intressanta livepaneldiskussion som leddes av dr Simon Chard – utan tvekan en av höjdpunkterna i evenemanget. Dr Chard fick sällskap av professor dr Markus Blatz, professor i restaurativ tandvård och dr Kyle Stanley, som röstats fram som en av de tio bästa unga lärarna inom tandvård av Seattle Study Club.

3D
I Dentology world i 3D kunde deltagarna också besöka utställningsområdet som innehöll de senaste innovationerna från ledande producenter och affärspartners inom tandvård. Här fick de också i realtid möjlighet att diskutera sina kliniska, digitala och affärsmässiga ambitioner med Henry Scheins lokala specialistteam så att de fick svar på frågor om hur den förvärvade kunskapen kan implementeras i kundernas individuella dagliga rutiner, och vilka anpassade digitala lösningar som bäst passar deras framtida mål.

Teamwork

– Ett stort tack till alla deltagare som var med på vårt första tandläkarsymposium, till våra fantastiska talare och till Schein-teamet för att de organiserat detta banbrytande evenemang som tydliggjorde både Henry Scheins expertis inom digital tandvård och att våra kunder kan lita på oss, säger Willem Kortland, Vice President of Marketing för Henry Scheins EMEA Dental Distribution Group.

– Baserat på den positiva återkopplingen från deltagarna, våra experttalare och även från vårt specialistteam vid utställningsmontrarna var starten för Dentology 2021 verkligen lyckad.

Alla huvudföreläsningar och frågestunder samt paneldiskussionen finns tillgängliga på engelska i Dentology world fram till den 27 februari 2021. Utställningsområdet kan också besökas för att se en rad digitala lösningar som Henry Schein erbjuder. Tandvårdspersonal som inte hade möjlighet att vara med på live-evenemanget har nu möjlighet att köpa en biljett och delta on-demand via www.dentology.world fram till den 27 februari 2021.

 

Källa: Henry Schein/Cliniclands

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev