Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

12 september 2012

DENTSPLY Implants – under samma tak på den svenska marknaden

Mölndal, September 2012 – Du har känt till dem som Astra Tech Dental och DENTSPLY Friadent. Nu heter företaget DENTSPLY Implants och man visar upp sig för första gången med det nya namnet i lite större sammanhang i Sverige under Tanumsdagarna 7-8 september och på Tylösandsdagarna 12-15 september.

Lars Henrikson, Group Vice President, Marketing, R&D and Operations, DENTSPLY Implants , säger: ”Astra Tech Dental och DENTSPLY Friadents historia, i kombination med styrkan hos den nya ägaren DENTSPLY International, skapar en ny, unik grund för att överträffa de förväntningar som dagens kunniga och krävande tandvårdspersonal har. DENTSPLY Friadent och Astra Tech Dentals kunder kan vara säkra på att våra världsledande produkter kommer att bibehållas och utvecklas. Vi fortsätter att vara starkt engagerade i innovation och klinisk forskning, och vår gemensamma vision är – att öka livskvaliteten för patienter över hela världen”.

DENTSPLY Implants erbjuder ett brett sortiment som ger en unik frihet att skapa förutsägbara, varaktiga och patientspecifika implantatlösningar. Produktportföljen består av dentala implantat och protetik, regenerativa benersättningsmedel, digital teknik och professionella utvecklingsverktyg. Den nya verksamheten kommer att aktivt marknadsföra och sälja produkter under namnet DENTSPLY Implants.

Nytillträdda James Sheridan, Managing Director Nordic, säger ”Vi har nu ett fantastiskt urval av produkter som samlats i ett bolag, och representeras av en unikt kvalificerad säljkår. Vi ser fram emot möjligheten att bygga vidare på samarbetet med tandvården och att tillhandahålla optimala lösningar för implantatpatienter”.

Om DENTSPLY Implants
DENTSPLY Implants är en sammanslagning av två framgångsrika och innovativa verksamheter inom området tandimplantat: Astra Tech Dental och DENTSPLY Friadent. DENTSPLY Implants erbjuder ett brett sortiment av implantat, såsom ANKYLOS®, ASTRA TECH Implant System™ och XiVE®, digital teknik som ATLANTIS™ patientspecifika distanser, regenerativa benersättningsmedel och professionella utvecklingsprogram. DENTSPLY Implants skapar mervärde för tandvårdspersonal och ger förutsättningar att förbättra sina patienters livskvalitet.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev