Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Effektiv distribution av tandvårdsprodukter

Svensk innovativ distributör av tandvårdsprodukter kan nu leverera en större produktportfölj snabbare till kunderna, på ett mer kostnadseffektivt sätt och med mindre förpackningsmaterial.

Cliniclands har idag meddelat att nu kommer huvuddelen av produkterna från Henry Scheins distributionscentrum i Gallin i norra Tyskland. Detta kommer att leda till en minskning i leveranstid, fraktkostnad och förpackningsmaterial.

Cliniclands, en innovativ distributör som betjänar tandvårdskliniker i Sverige, Danmark och Norge, och som erbjuder ett brett utbud av förbrukningsmaterial, implantat, proteser och ortodontiska lösningar såväl som kontorsutrustning, är känd för sin enastående kundservice. Sedan 2019 är företaget en del av Henry Schein, Inc., världens största leverantör av tandvårdsprodukter och tjänster till tandläkare.

På sina 20 000 kvadratmeter erbjuder Henry Scheins distributionscentrum i Gallin plats för cirka 30 000 tandvårdsprodukter och utför i genomsnitt cirka 40 000 hämtningar per dag. Företaget förser tandläkare inom 48 timmar med de produkter de behöver för att utöva förbättrad patientvård – till centrala platser i de nordiska länderna.

”Vårt viktigaste mål är att erbjuda utmärkt service till våra kunder, vi är glada att nu kunna halvera leveranstiden med en kostnadsminskning och kombinerade leveranser vilket resulterar i mindre förpackningsmaterial” sade Malin Bornschein, General Manager på Cliniclands. ”Dessutom kan vi erbjuda en bredare portfölj av högkvalitativa produkter däribland ett omfattande sortiment av vårt eget varumärke, Henry Schein.”

Genom förvärvet och den nya distributionskanalen har Cliniclands kunder också tillgång till Henry Scheins omfattande sortiment av högkvalitativa Henry Schein varumärkesprodukter som har uppfyllt företagets höga krav för att förtjäna Henry Schein Seal of Excellence och levereras med en nöjdhets- eller pengarna-tillbaka-garanti.

Om Henry Schein och Cliniclands

Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige, Danmark och Norge. Cliniclands är baserat i Trelleborg och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården. Sedan 2019 är Cliniclands en del av Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för tandvårds- och sjukvårdspersonal.

Med en global närvaro och mer än 20 000 teammedlemmar i Schein-gruppen förser Henry Schein fler än 1 miljon kunder med mer än 300 värdeskapande lösningar som förbättrar operativ framgång och kliniska resultat. Vår verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för dentaltekniker, statliga och institutionella hälsovårdskliniker, såväl som andra alternativa vårdställen.

Företaget verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnät med ett urval av mer än 120 000 märkesprodukter samt Henry Scheins egna produktsortiment. Utöver det finns ytterligare mer än 180 000 produkter i specialsortimentet. Henry Schein är ett FORTUNE 500-företag och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 31 länder och territorier.

För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com och www.cliniclands.se.

Källa: Henry Schein/Cliniclands

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev