Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

10 november 2011

Egen klinik redan vid 28 – supersnabb karriär för tandläkare Nima Sanei tack vare nyfikenhet och fantastiska mentorer

2007 övertog Nima Sanei en privatklinik i Ytterby. Kliniken är ansluten till Praktikertjänst och erbjuder allt från profylax till mer komplicerade bettrekonstruktioner och implantatkirurgi. Nimas nyfikenhet och stora engagemang präglar både verksamheten i kliniken och hans mentorskap och volontärarbete. I framtiden siktar Nima på att arbeta i en större privatklinik med fler tandläkare.

Privatklinik i Ytterby
”Intresse, engagemang och chansen att utvecklas och växa drev mig till att gå tillbaka till den privata sektorn”, säger Nima Sanei.

Nima tar emot Dental24 i sin privatklinik i Ytterby centrum utanför Kungälv nära Göteborg. I Ytterby har han Folktandvården som närmaste granne och i centrala Kungälv finns ytterligare två Folktandvårdskliniker och ett antal privatkliniker.

”Jag trivs med att arbeta som privattandläkare. Det ger mig full frihet att styra riktning och tempo på verksamhetsutvecklingen. Arbetet här är mycket tillfredsställande och givande”, säger Nima.

Personal och patienter valde att följa med
Nima övertog kliniken 2007 och lyckades behålla personal och flertalet patienter från sin företrädare. Idag består teamet av Nima, två tandsköterskor och en tandhygienist. Kliniken är ansluten till Praktikertjänst och servar främst närområdet i bl a Ytterby, Kärna, Marstrand, Kode, Nödinge men man har också mer långväga patienter från bl a Stenungsund och Göteborg.

”Det är förstås en stor fördel att ta över en etablerad klinik med bra läge och stabil personalstyrka”, konstaterar Nima.

Det gäller att synas
Jag följer upp med en fråga om hur han lyckades behålla patientstocken och dessutom växa i snabb takt.

”Till att börja med gjorde jag och min företrädare ett direktutskick till patienter och andra i närområdet i samband med att jag tog över kliniken. Sedan dess har vi anordnat öppet hus och gjort regelbundna utskick med olika erbjudanden. En annan viktig kanal är en välutvecklad och användarvänlig hemsida med nyttig patientinformation. Vi uppmanar också våra patienter att komma med synpunkter och värdera vården och bemötandet på kliniken på bl a Facebook-, Twitter- och Rejta-sida”, förklarar Nima.

Innan jag besöker Sanei Tandvårdsteam har jag surfat runt på klinikens webbsida. Den präglas av patientfokus och omvårdnad och ger ett modernt och uppdaterat intryck. Patienterna kan både hitta olika behandlingsalternativ med instruktiva bilder och bra information om tandvårdsstöd och priser.

Modern klinik
Förutom en väl fungerande hemsida har Nima och hans team också digitaliserat de flesta arbetsprocesser på kliniken. ”Jag har digitaliserat kliniken sedan jag tog över och vårt mål är att inom olika områden erbjuda högkvalitativ tandvård. Vi är anslutna till Praktikertjänst och använder ett modernt digitalt journalsystem som täcker in de mesta av det vi behöver såsom journalsystem, verksamhetsekonomi, patientdata, diagnostik och kostnadsförslag”, säger Nima.

Fördubblad patientstock kräver engagemang och investeringar
Patientstocken har på fyra år vuxit från 500 till ca 900 patienter. Med sin ambition att kunna erbjuda modern och kvalitativ tandvård till fler patienter har Nima både behövt bygga om och investera i ny utrustning.

Tidigt intresse för implantat
Efter sin examen på tandläkarhögskolan i Malmö 2003 arbetade Nima under ett par månader på tandläkarhögskolan för att sedan prova en position som trainee-tandläkare i Säffle. Där kom han i kontakt med implantatkirurgi och deltog i kurser och utbildningar inom det området. Han medverkade i ett flertal implantatoperationer tillsammans med klinikchefen Jonas Johnsson, som också kom att bli Nimas första viktiga mentor. Nima beskriver Jonas som en skicklig, tålmodig och drivande tandläkare som gav honom vingar.

Erfarenheter från Folktandvården*
Efter en tid i privat regi ville Nima prova på att arbeta inom det offentliga och skaffa sig erfarenhet från en större klinik med många tandläkare. Han sökte sig till Folktandvårdskliniken i Lyckeby i Karlskrona, som är den största Folktandvårdskliniken i Blekinge.

Den dåvarande klinikchefen Bo Porsbring visade sig vara den perfekte mentorn för främst de nyexaminerade tandläkarna i teamet. De fick god vägledning och chansen att växa utifrån sina intressen. För Nimas del innebar det att han kunde fortsätta att utveckla sina kompetenser inom implantatbehandling och 2006 tog han steget och blev den första i Blekinge, och en av de första i landet, att lära sig datorbaserad implantatkirurgi enligt NobelGuide-konceptet.  Idag är han förutom verksamhetschef inom Praktikertjänst AB även föreläsare och mentor inom traditionell och datorbaserad implantatkirurgi.

Tillbaka till hemstaden Göteborg
Nima trivdes fantastiskt bra på kliniken i Karlskrona men hans fru längtade tillbaka till deras hemstad Göteborg. Efter många turer bestämde sig Nima för att flytta med och satsa på en egen klinik och kunde med Praktikertjänst hjälp ta över kliniken i Ytterby 2007.

Vidareutbildning och nätverk
”På Folktandvårdskliniken i Karlskrona var vi totalt 36 anställda, varav 9 tandläkare och två hygienister. Det var förstås givande rent professionellt att ha så många kollegor. Idag får jag kompensera, främst genom nätverkskontakter, och det fungerar väldigt bra”, konstaterar Nima. ”Jag är också engagerad i en Study Club kring datorbaserad implantatkirurgi och dessutom föreläsare och mentor på området.  Som medlem i bl a Tandläkarförbundet och Privattandläkarna håller jag mig uppdaterad på vad som händer”.

Större klinik på sikt
Jag frågar Nima om hans planer för framtiden och vilka möjligheter han ser för sig och sin klinik.

”Vi har en mycket trevlig stämning och atmosfär här på vår klinik men det här är bara början på vår expansion och utveckling. På sikt kommer vi att satsa på en större klinik, kanske här i Ytterby, tillsammans med andra tandläkare”, svarar Nima.

Bra yrkesval
När jag till sist frågar Nima hur det kom sig att han valde tandläkaryrket, svarar han:

”Mitt största fokus på den tiden då det var dags att välja utbildning var att bli läkare men jag gav ändå tandläkarutbildningen en chans och med tiden lärde jag mig att älska, respektera och värdesätta detta fantastiska och mångsidiga yrke.  I dagsläget vill jag inte byta mot något annat”, säger Nima avslutningsvis med ett leende på läpparna.

 

TandlakareNimaSaneiLiten
Sanei Tandvårdsteams hemsida  www.saneitandvardsteam.se ››

Läs också Nimas spännande erfarenheter från volontärarbete i Kenya för Rotarys Läkarbanken 2010 ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev