Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

9 september 2009

Ekotrenden har nått tandborstarna

Natalya Taylor, tandläkare i Australien, tröttnade på att se hur alla tandborstar i plast kastades i soporna. Nu har hon tagit fram världens första nedbrytbara tandborste och fått ett fint pris på köpet.

När Natalya Taylor tjänstgjorde vid Australiens flygvapen i Östtimor 2001 reagerade hon på hur tusentals tandborstar i plast kastades i soporna.

Det var då tanken på en återvinningsbar tandborste föddes. En tanke hon inte kunde släppa. Parallellt med arbetet som tandläkare jobbade hon på att ta fram en ekologiskt hållbar tandborste, som tålde i vatten och var lika stark som tandborstar av plast.

Och efter flera års forskning och utveckling kunde hon för snart ett år sedan lansera en hållbar tandborste i – bambu! Tandborsten har funnits att köpa i lokala butiker. Du som tycker det är lite häftigt att åka till Australien för att köpa tandborste kan hitta dem på nätet.

Och nu har 32-åriga Natalya Taylor fått ett grönt innovationspris för sina tandborstar, Green Invention, inom ramen för ett antal gröna utmärkelser under paraplyet ”Green Awards”. Förutom innovationspriset fick hon första pris i kategorin ”Peoples choice”, där 4 000 röstade på hennes tandborste som bästa gröna produkt.

– Det är underbart att vinna, säger Natalya Taylor. Ibland kan man känna sig väldigt liten inför de stora miljöproblemen, och då känns det kanske skönt att få börja i det lilla.

Läs mer här.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev