Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

2 december 2010

Ekulf;s utnämnd till ”Årets leverantör”.

För tio år sedan tog de tre syskonen över familjeföretaget Ekulf. Ett företag som numera kan stoltsera med branschutmärkelsen Årets leverantör.

– Vi hade ingen aning om att vi skulle få det. Det är verkligen jättekul. All personal här gör ett enormt bra jobb och är verkligen delaktiga i utmärkelsen, säger Helena Jonsson, som arbetar med inköp och administration. Hon driver företaget som har 13 anställda, tillsammans med sin bror Niclas Brönner som är vd, och syster Ann Sigurdsson som ansvarar för leverantörer och personalfrågor.

Bakom utnämningen står Kronans Droghandel. En apotekskedja som Ekulf levererar varor till. Och uppenbarligen med gott reslutat, eftersom motiveringen till utmärkelsen bland annat löd ”för att utifrån sin storlek överlevererat utifrån leveransförmåga. Och just leveranssäkerheten är oerhört viktig för att behålla kunder och få nya, menar Niclas Brönner.

– Kunderna har gett oss en plats i sina hyllor och de får inte gapa tomma.

Det var för tio år sedan som de tre syskonen bestämde sig för att driva familjeföretaget Ekulf vidare. Det startades redan 1969 av fyra tandläkare som började sälja produkter för förebyggande tandvård. Sist kvar av de delägarna blev deras far Ulf Sigurdsson.

– Han ville antingen sälja eller att vi skulle ta över. Då bestämde vi oss för att släppa de jobb vi hade och satsa på företaget, säger Helena Jonsson.
Och det är således apoteken som är en av de stora kunderna. I och med det fick Ekulf känna på förändringens vindar när monopolet försvann.

–  När monopolet fortfarande fanns kvar och apoteket valde att köpa in varor från oss visste vi att samtliga apotek i hela landet skulle ha våra varor på hyllorna. Det var naturligtvis en säkerhet. Om apoteket däremot tackade nej, gällde ju det rakt över och då stod vi ju där. Nu, däremot, säger en apotekskedja nej tack, kan vi sälja till en annan. Det är inte lika sårbart även om vi kanske inte levererar lika mycket, förklarar Helene Jonsson.

I samband med en leverantörsträff i början av veckan överlämnades diplomet som numera har sin plats på en av väggarna i lokalerna på Navestadsgatan.

– Det som är allra roligast är att vårt företag är så litet och okänt i jämförelse med de andra stora leverantörerna på marknaden, säger Niclas Brönner.

– Men för oss är det ingen nackdel att vara små, det innebär en platt organisation där det är lätt att ta beslut. Vi tar nästan besluten vid kopieringsmaskinen, tillägger Helena Jonsson med ett rejält skratt.

Källa: Inger Ramstedt/NT

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev