Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

23 september 2014

Elos Medtech övertar Cresco från Dentsply Implants

Företagsnytt: Överlåtelsen avser Cresco™ systemet, som är en dental protetisk konstruktion för skruvretinerade implantatburna broar. Elos Medtech har tillverkat Cresco sedan 1990-talet och övertar den 1 oktober hela verksamheten från Dentsply Implants.

Elos Medtech, med huvudsäte i Lidköping, är ett ledande europeiskt bolag inom utveckling och tillverkning av dentala och ortopediska lösningar för globala verksamheter. Bolaget har traditionellt arbetat med att utveckla produkter åt andra bolag har nyligen introducerat egna medicintekniska produkter. I slutet av år 2000 lanserade Elos Medtech en ny momentnyckel, och fortsatte sedan med att lansera produkter inom digital tandvård, vilka marknadsförs under varumärket Elos Accurate™. Företaget har mer än 50 års erfarenhet inom området och bolagets cirka 400 medarbetare återfinns vid anläggningar i Europa och Kina.

”Cresco-systemet adderar ett värde till Elos Medtech’s befintliga medicintekniska produktportfölj inom digital tandvård och CAD-/CAM-protetik. Under de senaste åren har vi utvecklat en rad produkter som bidrar till ett förenklat digitalt arbetsflöde inom dental och vi samarbetar med globalt ledande dentala implantatföretag såsom företag som är specialister inom 3D-skanning- och CAD-/CAM-lösningar. Vi ser framtida fördelar av en digital portfölj och Cresco-systemet i kombination med våra framtida innovativa protetiska lösningar”, säger Göran Brorsson, verkställande direktör och koncernchef för Elos.

I och med avtalet får implantatpatienter även fortsättningsvis tillgång till ett behandlingsalternativ med skruvretinerade broar baserat på denna teknologi.

 

Om Elos AB
Elos är en av Europas ledande utvecklings- och produktionspartner av medicinteknikprodukter och komponenter som t ex dentala och ortopediska implantat och instrument och marknadsförs som Elos Medtech. Verksamheten bedrivs vid anläggningar i Sverige, Danmark och Kina. Kunderna utgörs huvudsakligen av internationellt verksamma medicinteknikföretag inom marknadssegmenten Dental, Orthopaedics, Medical Devices samt Diagnostics. Koncernen omsätter ca 400 MSEK och har ungefär 400 anställda. Koncernen är sedan 1989 noterad på NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. Aktien är klassificerad som Health Care-bolag på Small Cap-listan.

www.elos.se

 

Källa: Pressrelease

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev