Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

En svordom mindre i branschen – Nu möjliggörs digitala avtryck av stift och pelare 

Nu återintroduceras den saknade produkten CMT Scanposts på den svenska marknaden. Produkten som möjliggör digitala avtryck av stift och pelare med TRIOS® scanners har inte gått att få tag på under en längre tid vilket inneburit att kliniker med scanners ändå behövt ta konventionella avtryck för dessa fall.


  • Vi letar alltid produkter som kan underlätta våra kunders arbete och att vi nu kan erbjuda den här produkten gör att det blir en svordom mindre för både lab och tandvårdspersonal. Ingen med en intraoral scanner vill ta fram den gamla avtrycksskeden, säger Anna Nordström Produktspecialist TS Dental

CMT Scanpost bygger på över 10 års beprövad prestanda och är den ursprungliga digitala Scan Post-lösningen, utvecklad för att samarbeta sömlöst med 3Shape Trios®-systemet. Det har etablerat sig som en pålitlig lösning för digital skanning av stift och pelare, vilket sparar värdefull tid för tandtekniker genom att möjliggöra design av den färdiga konstruktionen i ett enda digitalt arbetsflöde.

Med fokus på precision erbjuder CMT Scanpost enkel och noggrann avbildning av stiftens och pelarnas positioner och djup. Lösningen är mångsidig och kan användas både för intraoral användning i kliniken och för modellskanning i laboratoriet. Dess autoklaverbara egenskaper och olika former och storlekar gör det enkelt att hitta rätt passform.

Med sina radiopaka egenskaper kan CMT Scanposten detekteras och kontrolleras vid röntgen, vilket ger ökad säkerhet och kontroll. Med en möjlighet till upp till 100 autoklaveringar, förutsatt att inget synligt slitage uppstår, är CMT Scanpost både hållbar och kostnadseffektiv.

För tandläkare som använder 3Shape TRIOS® erbjuder CMT:s Stift- och pelarlösning en sömlös integration, vilket möjliggör snabb och pålitlig dataöverföring från klinik till laboratorium. I laboratoriet underlättar Scan Posts teknikernas arbete genom att automatisera beräkningar av positioner och djup, vilket resulterar i optimalt formade och funktionella stift- och pelardesigner som matchar det kliniska fallet.

CMT Scanpost är det senaste tillskottet till TS Dentals produktfamilj och representerar företagets engagemang för att leverera högkvalitativa lösningar som möter tandvårdens krav på prestanda, precision och användarvänlighet.

För mer information och för att beställa, besök Scanposts – TS Dental

Källa: TS Dental

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev