Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ett enkelt sätt att göra ett första digitalt avtryck: Ivoclar introducerar VivaScan –  en kompakt och  intuitiv intraoral skanningslösning för tandläkarpraktiken

VivaScan är en kompakt och intuitiv intraoral skanningslösning för tandläkare som vill kliva in i den digitala världen. Tack vare den slimmade designen kommer den digitala skannern enkelt att integreras i det dagliga arbetet. VivaScan erbjuder både utmärkta skanningsresultat och effektivare arbetsflöde.


VivaScan är en kompakt och intuitiv lösning för tandläkare, som vill kliva in i den dentala världen för tandvård.

Med en intraoral skanner kan tandläkare enkelt och utan ansträngning ta digitala avtryck på patienternas tänder. Jämfört med konventionell avtryckstagning blir det digitala avtrycket avsevärt mer tidsbesparande och trevligare för patienten. Dessutom får patienterna en intressant inblick i sin tandstatus och djupare förståelse för behandlingen. Det kommer att gynna den orala hälsan och långsiktigt förbättra välbefinnandet.

 

VivaScan – ett enkelt sätt att göra ett fantastiskt avtryck

VivaScan är en kompakt och stark intraoral skanner för tandläkarpraktiker som vill arbeta flexibelt. Tack vare sin slimmade, lätta och ergonomiska design görs skanningen med lätthet. Vikten är endast c:a 230 g. Apparatens Plug&Play-funktion gör att den fungerar som ett mobilt, bärbart system. Skannern behöver bara anslutas till en laptop med en enda kabel. Således blir ytterligare kablar som stör skanningsarbetet ett minne blott.

 

VivaScan – flexibilitet och perfektion i kombination

Skannern levereras med spetsar i två olika storlekar (normal och liten), för att passa varje patients individuella behov. ”Normal” spets är lämplig att använda till generell skanning, medan ”liten” spets passar bäst till svårtillgängliga ställen eller till patienter med en liten mun. VivaScan möjliggör snabb, effektiv skanning, så att tandläkaren kan behandla ett större antal patienter under kortare tid. Den innovativa laserskanningsteknologin ger mycket exakta resultat och patienterna får restaurationer med utmärkt passform som sätter ett leende på deras läppar. 

 

Ivoclar Cloud – den direkta kopplingen med laboratoriet

Förutom den intraorala skannern erbjuder Ivoclar sina kunder en mjukvarulösning för ett säkert dataskydd. Med den användarvänliga och intuitiva mjukvaran kan skanningarna skickas direkt till tandteknikern. Den integrerade fildelningslösningen erbjuder en säker överföring av data. Med endast ett klick laddas skanningarna upp i Ivoclar Cloud. Därefter kan tandteknikern enkelt ladda ner dem i ett öppet format från molnet och omedelbart bearbeta dem på det sätt som är lämpligt. Självklart kostar denna service inget extra. För att säkerställa en lyckad start med VivaScan, erbjuder Ivoclar en webbaserad, On-demand-träning. Inom 60 minuter kommer tandläkarna kunna skanna sina första patienter.

 

Om Ivoclar Group

Ivoclar Group med huvudsäte i Schaan, Liechtenstein, är en av världens ledande tillverkare av innovativa lösningar för högkvalitativa dentala applikationer. Företagets framgång baseras på en omfattande portfölj av produkter och system, starka forsknings- och utvecklingsmöjligheter och ett tydligt engagemang för träning och fortsatt utbildning. Bolaget säljer sina produkter i c:a 130 länder, har 47 dotterbolag och filialer och har ungefär 3500 anställda globalt. Mer information om Ivoclar Group finns tillgänglig på ivoclar.com.

 

Källa: Ivoclar

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev