Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ett komplett tilläggspaket för Zirkonzahns digitala arbetsflöde

Med Zirkonzahns nya intraorala scanner, Detection Eye, kan patientens käke enkelt digitaliseras på mindre än 60 sekunder.

Scannern är lättanvänd och valet mellan två olika spetsar (standard och small) innebär att avtryckstagningen blir mer bekväm för patienten. Scannern har utformats för att vara lätt, kompakt och ergonomisk och scanningområdena behöver inte förbehandlas med pulver, vilket underlättar bildtagningsprocessen. I tillägg kan dess vagn, som är utrustad med en praktisk låda för förvaring av tillbehör, roteras av användaren för att uppnå bästa tänkbara ergonomiska position.  

När data har registrerats kan de enkelt och snabbt laddas upp i programvarumodulen Model Maker, för att fortsätta utformningsprocessen. Den modell som skapats förs därefter över till den nya programvaran Zirkonzahn.Slicer, där den placeras på den virtuella utskriftsplattformen, och vid behov kan speciella stöd också tas fram. Programvaran har utvecklats för det dentala arbetsflödet och levereras med förkonfigurerade inställningar för en sömlös och välkalibrerad utskriftsprocess. 

Vid detta skede överförs de 3D-utskriftsdata som skapats till Zirkonzahns P4000-skrivare, antingen via USB, LAN eller WiFi. Den stora utskriftsvolymen (L × B × H: 20 × 12,5 × 20 cm) medger därefter att exempelvis upp till 21 Geller-modeller eller 15 tandbågar kan tillverkas samtidigt, beroende på deras struktur och mått. P4000-systemet för 3D-utskrifter fungerar utmärkt i kombination med Printer Resins och Printer Resins Waterbased från Zirkonzahn, tillgängligt i många färger och för olika användningsområden.

Modellen kan rengöras i ett ultraljudsbad och sedan härdas med härdningslampan L300. Den kan därefter, för att kontrollera patientens käkrörelser, placeras i PS1-artikulatorn eller ZS1 Mini-Arti och tack vare den nya JawAligner PS1 eller ZS1 (magnetiska distansplattor) krävs inget gips.   

Till Zirkonzahn >>

 

Källa: Zirkonzahn

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev