Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ett komplett tilläggspaket för Zirkonzahns digitala arbetsflöde

Intraoral scanner, programvarumodulen Model Maker, 3D-skrivare och JawAligner, ett nytt verktyg för modellartikulering utan gips

Med Zirkonzahns nya intraorala scanner, Detection Eye, kan patientens käke enkelt digitaliseras på under 60 sekunder. Scannern är enkel att använda och två olika spetsar (standard och small) innebär att avtryckstagningen blir bekvämare och mer patientvänlig.  Scannern har utformats för att vara lätt, kompakt och ergonomisk och scanningområdena behöver inte förbehandlas med pulver, vilket underlättar bildtagningsprocessen.

När data har registrerats kan de enkelt och snabbt laddas upp i programvarumodulen Model Maker, för design av en modell. Den modell som skapats förs därefter över till programvaran Zirkonzahn. Slicer, där den placeras på utskriftsplattformen, och vid behov kan speciella stöd tas fram. Programvaran har utvecklats för det dentala arbetsflödet och levereras med förkonfigurerade inställningar för en sömlös och välkalibrerad utskriftsprocess.

De 3D-data som skapas kan överföras till Zirkonzahns skrivare P4000, antingen via USB, LAN eller WiFi, och den stora utskriftsvolymen (L x B x H: 20 x 12,5 x 20 cm) innebär att exempelvis upp till 21 Geller-modeller eller 15 tandbågar kan tillverkas samtidigt, beroende på deras struktur och mått. P4000 utskriftssystem i 3D fungerar utmärkt i kombination med Zirkonzahns skrivare Resin Waterbased Beige. Plasten är särskilt lämplig för tillverkning av tandmodeller och uppvisar låga krympvärden samt skapar mycket stabila och reproducerbara utskrivna objekt.

Modellen kan rengöras i ett ultraljudsbad och sedan härdas med härdningslampan L300. Därefter kan den placeras i PS1-artikulatorn eller ZS1 Mini-Arti och tack vare den nya JawAligner PS1 eller ZS1 (magnetiska distansplattor) krävs inget gips för att kontrollera patientens käkrörelser.

Källa: Zirkonzahn

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev