Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ett nytt kliniskt och teknisk protokoll för ultratunna skalfasader av zirkoniumdioxid (0,2 mm)

Nya datum för internationella kurser för utbildning i det kompletta arbetsflödet med fokus på både kliniska och tekniska förfaranden.

Prettau® Skin® är Zirkonzahns nya kliniska och tekniska protokoll för att tillverka och cementera ultratunna skalfasader av zirkoniumdioxid. Prettau® Skin® skalfasader kan ha en tjocklek på 0,2 mm, vilket innebär att patienterna kan få ett friskt leende med ingen eller minimal påverkan på tandsubstans. Den nya tekniken är lämplig för estetisk korrigering av missfärgade tänder, mellanrum mellan tänder, sneda, koniska eller nötta tänder.

Arbetsprotokollet inkluderar tillverkning av en plastmodell för att kontrollera funktion, fonetik och estetiska aspekter. Baserat på modellen kan tandteknikern ta fram en preparationsguide som markerar de tandområden som tandläkaren måste preparera för den minimalinvasiva appliceringen av skalfasaderna. Därefter utförs preparation och cementering av skalfasader baserat på det dokumenterade protokoll som utvecklats av Zirkonzahn och som inkluderar både tekniska och kliniska arbetssteg:

  • rengöring och isolering av arbetsområdet
  • tandpreparation
  • preparation av skalfasader
  • bondingpreparation, applicering och härdning.

Det finns internationella kurser för utbildning i Prettau® Skin®. Här får tandtekniker och tandläkare utbildning i hela arbetsflödet och användning av rätt parametrar med fokus på både kliniska och tekniska förfaranden. För mer information och registrering, klicka på länkarna nedan eller kontakta Barbara Schwingshackl, T +39 0474 06 6721, barbara.schwingshackl@zirkonzahn.com.

Tillgängliga datum 2023

18–19 september för tandläkare: Läs programmet

22–23 juni och 14–15 september för tandtekniker: Läs programmet

Läs om ett kliniskt fall behandlat med Prettau® Skin®, ultratunna skalfasader

Källa: Zirkonzahn

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev