Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

11 oktober 2011

EU-direktiv skärper användningen av tandblekningsprodukter

EU fastslog i september att användningen av tandblekningsprodukter som innehåller mer än 0,1 och upp till 6 procent väteperoxid får användas endast om ”en lämplig klinisk undersökning utförs för att säkerställa att det inte finns några riskfaktorer”.

Medlemsländerna har ett år på sig att införliva lagstiftningen i de nationella lagarna. Tandläkare i många länder har länge efterlyst just sådana skärpningar, eftersom vårdslös användning av tandblekningspreparat  kan leda till skador på tänder och tandkött. Tandblekningsprodukter med lägre halt än 0,1 procent väteperoxid berörs inte och får säljas fritt. Tandblekningsprodukter där halten överskrider 6 procent väteperoxid är redan idag förbjudna.

Källa: SACD En Mun Som Min ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev